Emziren anneler oruç tutabilir mi? Emzirmek orucu bozar mı?

Mübarek Ramazan ayında emziren anneler oruç tutabilir mi sorusu gündemde. Oruç ibadetlerini yerine getirmek isteyen kadınlar özellikle anne oldukları emzirme döneminde ne yapacaklarını merak etmekte. Peki, emzirmek orucu bozar mı?

11 ayın sultanı Ramazan’da emzirme döneminde olan anneler oruç ibadetlerini yerine getirmek için araştırmaya koyuldu. Kadınlar özellikle bebeklerini emzirdikleri dönemde ‘Emziren anne oruç tutabilir mi’ sorusuna yanıt arıyor. Hamilelik ve bebek emzirme gibi sebeplerle oruç tutamayan kadınlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka dönemlerinde kaza yapıp yapamayacaklarını merak ediyor.

EMZİREN ANNELER ORUÇ TUTABİLİR Mİ?

Bebek emzirmek orucu asla bozmaz. Emzirilen bebek kaç aylık olursa olsun bu hüküm kesinlikle değişmez. Yani bebek emziren annelerin de oruç tutması için hiçbir engel bulunmamaktadır.

Emziren anneler oruç tutabilir mi? Emzirmek orucu bozar mı?

Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlere göre, Ramazan ayında eğer bir kişi hasta ise, orucunun tutması sağlık açısından tavsiye edilmemektedir. Ancak o kişi iyileştiğinde Ramazan ayında tutamadığı orucu kaza etmesi gerekmektedir.

Emziren anneler oruç tutabilir mi? Emzirmek orucu bozar mı? ile ilgili etiketler oruç emziren anneler bebek emzirmek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.