Emrah Serbes için istenen ceza belli oldu!

Savcılık Emrah Serbes’in “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebeb olmak” suçundan cezalandırılması talebiyle fezleke hazırladı. Hazırlanan fezleke İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı fezleke üzerindeki incelemesini tamamladıktan sonra fezleke iddianameye dönüşecek ve Serbes hakkında dava açılacak. Serbes’in suçu ağır ceza kapsamında olduğu, Torbalı’da da ağır ceza mahkemesi olmadığı için iddianameyi İzmir Başsavcılığı hazırlayacak. Peki, Emrah Serbes ne ceza aldı? Cezası belli oldu mu? Detaylar haberimizde...

İzmir-Aydın Otoyolu'nda 22 Eylül'de Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.Fezlekede kaza sırasında Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını iddia eden arkadaşı Kenan Doğru için de TCK 270. madde gereğince (suç üstlenmek) 2 yıla kadar hapis isteniyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapacağı incelemenin ardından fezleke iddianameye dönüşecek. Savcılık Emrah Serbes’in “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak” suçundan cezalandırılması talebiyle fezleke hazırladı. Peki, Emrah Serbes ne ceza aldı? Cezası belli oldu mu? Detaylar haberimizde...

emrah-serbes

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Savcılık Emrah Serbes’in “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebeb olmak” suçundan cezalandırılması talebiyle fezleke hazırladı. Hazırlanan fezleke İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı fezleke üzerindeki incelemesini tamamladıktan sonra fezleke iddianameye dönüşecek ve Serbes hakkında dava açılacak. Serbes’in suçu ağır ceza kapsamında olduğu, Torbalı’da da ağır ceza mahkemesi olmadığı için iddianameyi İzmir Başsavcılığı hazırlayacak.

22.5 YILA KADAR CEZA ALABİLİR

Fezlekede Serbes’in TCK’nın 85-2’inci maddesi (Bilinçli taksirle adam öldürmek) suçundan cezalandırılması isteniyor. İlgili maddelere göre de ceza yarı orana kadar artırılabiliyor. Dolayısıyla iddianame fezleke doğrultusunda hazırlandığında Serbes 22.5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

ARKADAŞI DA SANIK

Fezlekede kaza sırasında Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını iddia eden arkadaşı Kenan Doğru için de TCK 270. madde gereğince (suç üstlenmek) 2 yıla kadar hapis isteniyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapacağı incelemenin ardından fezleke iddianameye dönüşecek.

emrah_serbes_kaza

NE YAŞANMIŞTI

İzmir-Aydın Otoyolu'nda 22 Eylül'de Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

Emrah Serbes, olaydan yaklaşık bir hafta sonra otomobili kendisinin kullandığını itiraf ederek 28 Eylül'de adliyeye teslim olduktan sonra tutuklanmıştı.

EMRAH SERBES KİMDİR?

Emrah Serbes Twitter hesabından yayınladığı itiraf niteliğindeki mesajda ölümlü bir trafik kazasında sorumluluğun kendisinde olduğunu itiraf etti ve teslim olacağını söyledi. Bu itiraftan sonra Emrah Serbes kimdir sorusu araştırılmaya başlandı. Ünlü yazar teslim oldu ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Emrah Serbes, sosyal medyanın gündemine 1 numara olmuş durumda.

Emrah Serbes, 27 Ocak 1981 tarihinde Yalova'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Bölümü'nden mezun olarak tamamlayan Serbes, bazı gazetelerde ve dergilerde yazarlık ve söyleşiler yaptı. Yazarın ilk öykü kitabı olan “Erken Kaybedenler”, 2009'un Haziran ayında satışa sunuldu.

OT VE KAFA DERGİLERİNDE YAZDI

Bir dönem TV'de yayınlanan polisiye dizisi Behzat Ç.'nin bazı bölümlerinde yazarlık yapan Emrah Serbes, aynı zamanda “Behzat Ç: Seni Kalbime Gömdüm” adlı sinema filminin de senaristliğini üstlendi.
Adının daha fazla duyulmasına vesile olan Behzat Ç senaristliği, onun farklı çevrelerce tanınmasını sağladı ve popüler bir yazar oldu. Son olarak iletişim yayınlarından Deliduman adlı kitabı yayımlanmıştır.
Bir süre boyunca da OT dergisi için kısa hikayeler yazan Emrah Serbes, günümüzde aylık olarak çıkarılan ve yayımlanan KAFA dergisi için hikayelerini yayımlamaktadır.

SERBES’İN KİTAPLARI

Metaforla Saadet Olmaz (2006)
Her Temas İz Bırakır (2006)
Son Hafriyat (2008)
Erken Kaybedenler (2009)
Hikayem Paramparça (2012)
Deliduman (2014)
Müptezeller (2016)

Emrah Serbes için istenen ceza belli oldu! ile ilgili etiketler Emrah Serbes ne ceza aldı belli oldu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.