Emniyet'ten o görüntü ile ilgili açıklama geldi: İftira kampanyasının son halkası

Lüks araçlarla ve deste deste paralarla sosyal medyada paylaşımlar yapan H.K. isimli kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruması olduğu iddia edilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Söz konusu şahsın özel bir şirkette şoför olarak çalıştığı ve 'kamu görevini usulsüz üstlenilmesi' suçundan gözaltına alındığı belirtildi.

Bazı sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde yer alan “Erdoğan'ın koruması olduğu iddia edilen H.T.’nin para videoları ortaya çıktı” başlıklı haber üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

 Bahse konu iddia üzerine inceleme başlatıldığının belirtildiği açıklamada, görüntülerdeki şahsın 1989 Kayseri doğumlu oldu ve Kocasinan / Kayseri'de ikamet ettiği belirtildi.

ÖZEL BİR ŞİRKETTE ŞOFÖR OLARAK ÇALIŞIYOR

Dezenformasyon yapan şahsın, “Cumhurbaşkanlığı’nın yakın koruması olduğu” iddiası asılsız olduğunun vurgulandığı açıklamada "Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan H.T, 'Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi' gerekçesi ile gözaltına alınmıştır." ifadesine yer verildi.

Emniyet, bu iddianın "son dönemde Türk Polis Teşkilatına yönelik iftira kampanyasının son halkası" olarak değerlendirildiği kaydederek, iddiayı gündeme taşıyan hesaplar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını da açıkladı.

Emniyet'ten o görüntü ile ilgili açıklama geldi: İftira kampanyasının son halkası

 

Emniyet'ten o görüntü ile ilgili açıklama geldi: İftira kampanyasının son halkası ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emniyet Emniyet Genel Müdürlüğü Şoför Kayseri koruma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.