Emniyet Müdürü Altuğ Verdi cinayetinde flaş gelişme

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 20 zanlıdan 2'si, itirafçı olup serbest kaldı.

2018 yılında makamı başında, mahiyetindeki bir trafik polisi olan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu tarafından silahlı saldırıyla öldürülen şehir Emniyet Müdürü Altuğ Verdi soruşturmasında 500 kişinin ifadesini alan Rize Cumhuriyet Başsavcılığı cinayetin bir tayin cinayeti olup örgüt bağlantısı izine rastlanılmadığı yönünde hüküm verirken, geçtiğimiz Ekim ayında İstanbul polisine ihbarda bulunup ardından savcıya ifade veren bir itirafçının verdiği bilgilerle soruşturmanın seyri değişmişti.

2 ŞÜPHELİ İTİRAFÇI OLDU

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, etkin pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı olan ve verdikleri ifadeler de cinayetin kodları hakkında çok kritik bilgiler verdikleri öğrenilen 2 şüpheli, ifadelerinin alındığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube'deki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken diğer 18 şüpheli ismin ifade alma işlemi devam ediyor.

Eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden polis memurunun bağlı olduğu FETÖ'nün hücre yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 27 şüphelinin yakalanması için başlatılan operasyonda 25 kişi gözaltına alımıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların yakalanması için İstanbul, Adana, Bursa, Rize, Samsun, Trabzon ve Nevşehir'de operasyon başlatmıştı.

Düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınan şüpheliler arasında bulunan ve kimlikleri gizli tutulan 2 şüpheli şahıs itirafçı olup serbest kaldı.

Emniyet Müdürü Altuğ Verdi cinayetinde flaş gelişme

Emniyet Müdürü Altuğ Verdi cinayetinde flaş gelişme ile ilgili etiketler FETÖ Rize Şehit Altuğ Verdi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.