Emniyet kemerinde yeni dönem başlıyor!

Kazalarda yaralanma ve ölümleri ciddi oranlarda azalttığı belirlenen emniyet kemeri takmak Türkiye'de bir zorunluluk. Ancak emniyet kemerleri kimi zaman kullanıcılara hasar da verebilmekte. Ford bu zararı minimize etmek için yeni bir kemer üretti.

Ülkemizde ve dünyada otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Ford, otomobillerdeki güvenlik düzeyini artırmak adına önemli bir çalışmaya imza attı. Markanın bu alandaki en önemli çalışması ise yeni nesil emniyet kemerleri oldu.

Webtekno'dan Yiğitcan Başkut'un haberine göre uzun yıllardır kullanılan haliyle bile insan hayatını trafikte ciddi tehlikelerden koruyan ancak bazı durumlarda zarar da verebilen emniyet kemerleri, Ford'un geliştirdiği yeni teknolojiyle birlikte daha kusursuz bir hale geldi.

İlk bakışta normal emniyet kemerlerinden farksız görünen bu yeni emniyet kemerlerinin kullanımı da diğerleriyle birebir aynı. Peki bu kemerlerin esprisi nedir? Ford, dışarıdan bakıldığında gayet basit duran bu emniyet kemerlerinin içine gizli hava yastıkları yerleştirdi. Bahsi geçen bu hava yastıkları kaza anında şişerek güvenlik oranını ciddi oranda yükseltiyor.

Geliştirilen emniyet kemerlerinin yakın gelecekte Ford'un tüm araçlarıyla birlikte diğer otomotiv liderleri tarafından da kullanılması bekleniyor.

Emniyet kemerinde yeni dönem başlıyor! ile ilgili etiketler Ford
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.