Emmy Ödülleri nedir? Adayları kimler?

Emmy Ödülleri nedir? Usta sanatçı Haluk Bilginer, 'Şahsiyet' dizisindeki başarılı performansıyla Emmy Ödülleri'ne aday oldu. Emmy Ödülleri'nin ne olduğu ise merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki Emmy Ödülleri nedir? Detaylar haberimizde...

Emmy Ödülleri nedir? Ünlü ve usta oyuncu Haluk Bilginer, "Şahsiyet" dizisindeki 'Agâh Beyoğlu' performansı ile Emmy'nin "En İyi Erkek Oyuncu" kategorisinde aday gösterildi. Peki Emmy Ödülleri nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Emmy Ödülleri, Amerikan televizyon yapımlarına verilen ödüldür. Peabody Ödülleri'ne benzer; fakat ondan farklı olarak daha fazla eğlence odaklıdır. Emmy ödülleri film sektöründeki Akademi Ödülleri, tiyatrodaki Tony Ödülleri ve müzik sektöründeki Grammy Ödülleri'ne karşılık gelmektedir.

Emmy Ödülleri birbiriyle bağlantılı fakat birbirlerinden tamamen ayrı üç kuruluş tarafından takdim edilir: Her birisi Emmy Ödülleri seramonilerinin belirli bir bölümünün yönetiminden sorumludur.

Academy of Television Arts and Sciences (Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi) spor dışındaki ulusal altın saatler eğlence programlarını;
National Academy of Television Arts and Sciences (Ulusal Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi) belgesel programlar ile spor, haber ve gündüz programlarını;
International Academy of Television Arts and Sciences (Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi) ise Birleşik Devletler dışında üretilmiş programları ödül almak üzere belirler.
Emmy Ödülleri arasında en iyi bilineni Primetime Emmy Ödülleri'dir. (bunlardan bazıları; "Yaratıcı Sanatsal Emmy Ödülleri" ve "Gündüz Programı Emmy Ödülleri" olarak sınıflandırılır.)

HALUK BİLGİNER, EMMY'DE 'EN İYİ ERKEK OYUNCU' ADAYI

Haluk Bilginer, "Şahsiyet" dizisindeki 'Agâh Beyoğlu' performansı ile Emmy'nin "En İyi Erkek Oyuncu" kategorisinde aday gösterildi. 21 ülkeden 11 kategoride 44 adayın olduğu Emmy Ödülleri, 25 Kasım'da gerçekleşecek törende dağıtılacak.

Haluk Bİlginer'in aday olduğu kategorinin diğer adaylar ise şöyle:
Christopher Eccleston - Come Home
Raphael Logam - Impuros (Impure)
Jannis Niewöhner- Beat

Emmy Ödülleri nedir? Adayları kimler? ile ilgili etiketler 2019 televizyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.