Amerika Açık'ta Emma Raducanu şov... İngiliz raket set vermeden şampiyon oldu

Amerika Açık'ta İngilizler'in yeni yıldızı Emma Raducanu (19) ile tenisin devlerini tek teker deviren Kanadalı raket Leylah Fernandez (18) şampiyonluk maçına çıktı. Tarihin en genç finalini kazanan Raducanu İngilitere'de milli kahraman katına yükseldi.

Teniste sezonun son Grand Slam turnuvası olan Amerika Açık'ta tek kadınlar şampiyonu Emma Raducanu oldu. Kanadalı rakibi Leylah Annie Fernandez'i yenen 18 yaşındaki İngiliz raket tarih yazdı. 

Henüz 18 yaşındaki İngiliz raket Emma Raducanu, dünya sıralamasında 150. konumunda başladığı ve 3 eleme maçı oynadığı Amerika Açık'ta adını finale yazdırmayı başarmıştı. Adından ilk kez Wimbledon'da son 16 turunu görerek söz ettiren Raducanu, İngilizler'in 1965'ten beri bir Grand Slam'de final gören ilk kadın tenisçisi oldu.

Çeyrek finalde olimpiyat şampiyonu Belinda Bencic'i, yarı finalde de Yunan raket Maria Sakkari'yi geçerek adını finale yazdıran Emma Raducanu, Amerika Açık'ta set dahi kaybetmedi.

Kalabalık bir izleyici kitlesinin izlediği karşılaşmada, 19 yaşındaki Fernandez'e karşı ilk seti 6-4, ikinci seti 6-3 biten maçla alan Raducanu, ABD Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar şampiyonu oldu.

Dünya sıralamasında 150'nci sırada yer alan Raducanu, 1977'de ABD Açık Tenis Turnuvası'nı kazanan Virgina Wade'ten sonra bu unvanı elde eden ikinci İngiliz kadın tenisçi oldu.

Tek kadınlar finalinin galibi Raducanu 2,5 milyon, ikinci Fernandez ise 1 milyon 250 bin dolar para ödülü kazandı.

Amerika Açık'ta Emma Raducanu şov... İngiliz raket set vermeden şampiyon oldu

Amerika Açık'ta Emma Raducanu şov... İngiliz raket set vermeden şampiyon oldu - Resim : 2

FERNANDEZ OKYANUSU GEÇTİ...

Kanadalı raket Leylah Fernandez ise Raducanu'dan daha zor bir yoldan geçerek adını finale yazdırdı. 19 yaşına birkaç gün önce giren Filipinler asıllı tenisçi 3. turda Naomi Osaka'yı 3 sette mağlup ederek dikkat çekmişti. Fernandez ardından da Angelique Kerber, Elina Svitolina ve dünya 2 numarası Aryna Sabalenka gibi yıldızlar peşpeşe devirdi. 

Amerika Açık'ta Emma Raducanu şov... İngiliz raket set vermeden şampiyon oldu ile ilgili etiketler Tenis amerika açık Emma Raducanu Leylah Fernandez
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.