Emlakçıların düşük fiyat oyunu

Bazı emlakçıların gerçek olmayan ilanlara koydukları düşük fiyatlarla alıcıları yanılttığı ortaya çıktı. Ev alma arefesinde olanları ofise çekmeyi amaçlayan bu planla, insanları çağıran emlakçılar dairenin satıldığı belirtiliyor. Daha sonra ise farklı daireler için pazarlığa girişiliyor.

Emlakçılık sektörüne getirilen yasal düzenlemeler ile tüketicilerin kandırılmasının önüne geçilmesi hedeflendi. Ancak kötü niyetli emlakçılar kural tanımamayı sürdürüyor.

Yeni düzenleme ile yanıltıcı ve sahte ilanlar veren emlakçılara yaptırım uygulanacağı belirtilse de, konut sektöründeki sahtecilik dur durak bilmiyor.

ORTAK NOKTA FİYAT OYUNU

En yaygın ilan sitelerinde bile yüzlerce sahte ilan bulunuyor. Bu sahte ilanların ortak noktası ise fiyat oyunu.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Doğru olması güç olan cazip fiyatlarla ev almak isteyenlerin ilgisini çekmek isteyen emlakçılar, alıcılarla görüşme ayarlıyor. Sonrasında ise o evin satıldığını söyleyerek ellerindeki gerçek ilanları gösteriyor. Ve satışa ikna süreci başlıyor.

Emlakçıların düşük fiyat oyunu

YABANCIYI DA KANDIRIYORLAR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve Esenyurt bölgesinde emlak danışmanlığı yapan Hıdır Bulmak, “Çok sayıda ilanda konulan fotoğraflar, fiyatlar doğru değil. Müşteri çekme oyunu. Bu yolla yabancı alıcılar da kandırılıyor” dedi.

Emlakçıların düşük fiyat oyunu - Resim : 2

Beylikdüzü’ndeki bir uzman da 4-5 ofisin uzun süredir bu yolla çalıştığını belirtti ve şunları söyledi:

“İlanlara bakınca Beylikdüzü yazıyor, oysa yer Esenyurt. Üstelik Esenyurt’ta bodrum kat dahi olsa 200 bin lira altına bir ev alamazsınız.”

Emlak danışmanı, vatandaşlardan imza alınarak farklı yöntemlerle dolandırıldıklarını da ekledi.

 

Emlakçıların düşük fiyat oyunu ile ilgili etiketler emlakçı İlan sahte dolandırma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.