Emlak piyasasına dikkat! FED’in faiz kararı sonrası döviz kurları ve emlak piyasası nasıl olacak?

Global Piyasalar Uzmanı Selçuk İnan, FED'in faiz kararı sonrası döviz kurlarındaki son durumu canlı yayında değerlendirdi...

Global Piyasalar Uzmanı Selçuk İnan, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği yayında, FED’in 75 baz puan artırdığı faiz kararının döviz kurlarına yansımalarını masaya yatırdı.

FED'in faiz kararını değerlendiren İnan, emlak piyasasında düşüş yaşanacağını ''Her 7 haftada bir FED bir araya geliyor, yüzde 3,5'luk bir karar alıyor. Türkiye'de altın ve dolar fiyatlarına etkisi olacak. Döviz fiyatlarında oynama olacak, emlak fiyatlarında azalma olacak. Emlak piyasasını yumuşatacak. Türkiye'de konut fiyatları düşebilir.'' sözleriyle açıkladı.

İnan, FED'in Temmuz'da açıklayacağı faiz kararını  ''FED yine 75 baz puan artırabilir.'' ifadeleriyle aktardı.

Selçuk İnan'ın açıklamaları şu şekilde;

“DÜNYADA KÜRESEL KRİZ YAŞANIYOR”

Her 7 haftada bir FED bir araya geliyor, yüzde 3,5'luk bir karar alıyor. Türkiye'de altın ve dolar fiyatlarına etkisi olacak. FED Temmuz'da yine 75 baz puan artırabilir. ABD'de geçen ay son 41 yılın en yüksek enflasyonu çıktı. Rusya-Ukrayna krizi ortada. Dünyada küresel bir kriz yaşanıyor. Finansal enstrümanlarla ekonomiyi düzeltmeye çalışıyoruz. Dijital coinlerde de faiz artırımı oldu diye düşüş bekleniyor, insanlar farklı alanlara yöneliyor. Döviz fiyatlarında oynama olacak, emlak fiyatlarında azalma olacak. Emlak piyasasını yumuşatacak. Türkiye'de konut fiyatları düşebilir. Sadece FED'in faiz kararı değil, ABD-Çin arasındaki ticari ilişki düzelirse diğer gelişmekte olan ülkelerde de ekonomi düzene oturacaktır.

Selçuk İnan'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

Emlak piyasasına dikkat! FED’in faiz kararı sonrası döviz kurları ve emlak piyasası nasıl olacak? ile ilgili etiketler Haziran Selçuk İnan Fed faiz kararı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.