Emirgan Korusu nasıl gidilir? Ücretli mi? İşte Emirgan Korusu detaylar...

Emirgan Korusu'na nasıl gidilir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kurban Bayramı dolayısıyla tatile giren İstanbullular Emirgan Korusu için araştırmalara başladı. Peki Emirgan Korusu ücretli mi? İşte detaylar...

Emirgan Korusu nasıl gidilir merak ediliyor. Bayram tatili doalyısıyla piknik yapmak ve doğa ile iç içe olmak isteyen İstanbullular internette Emirgan Korusu'nu araştırmaya başladı. İşte detaylar..

EMİRGAN KORUSU'NA NASIL GİDİLİR?

Emirgan Korusu İstanbul’un Sarıyer İlçesi’nde, Emirgan ve İstinye semtlerinde Boğaz kıyısında yer almaktadır.

Emirgan Korusu‘na toplu taşıma ile gitmek için sahil yolundan Sarıyer yönüne giden tüm belediye otobüsleri kullanılabilir. Bu otobüslere Eminönü ya da Beşiktaş’tan ya da sahil yolu üzerindeki Kuruçeşme, Arnavutköy ya da Bebek gibi herhangi bir duraktan binilebilir. (22, 25E, 40T, 42T) Emirgan durağında indikten sonra Emirgan Korusu 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. Anadolu yakasından geleceklerin Kadıköy ya da Üsküdar’dan vapur ya da motorla Beşiktaş’a geçip buradan Sarıyer yönüne sahilden giden otobüslerden birine binmek en mantıklı yöntemdir. Bu güzergahta yolculuk boyunca Boğaz manzarası da seyredilebilir.

Emirgan Korusu’na özel araçla gitmek için sahil yolu ile Beşiktaş ya da Sarıyer yönünden sahil yolundan Emirgan’a gelip Sakıp Sabancı Caddesi’nde soldan tabelaları takip ederek Emirgan Korusu’na ulaşılabilir.

EMİRGAN KORUSUNDA PİKNİK


Emirgan Korusu’nda köşklerde kahvaltı yapabilmenin yanısıra gibi evinizden piknik malzemelerini getirip piknik yapmanız da mümkündür. Koru’nun Reşitpaşa tarafındaki kapısından giriş yaptığınızda piknik alanı hemen karşınıza çıkmaktadır.

Emirgan Korusu nasıl gidilir? Ücretli mi? İşte Emirgan Korusu detaylar...


EMİRGAN KORUSU ÜCRETLİ Mİ?


Emirgan Korusu özellikle hafta sonları köşklerde servis edilen kahvaltı sebebiyle çokça tercih edilmektedir. Hafta içi serpme kahvaltı şeklinde servis edilen kahvaltılar, hafta sonları açık büfe şeklindedir. Özellikle iki köprüye birden hakim manzarası ve boğazı sanki bir dereymişçesine yukarından gören manzarası ile Sarı Köşk, Emirgan’da kahvaltı dendiğinde ilk akla gelendir.

SARI KÖŞK VE KAHVALTI FİYATLARI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçtikten sonra baştan aşağı restore edilen köşk, harika bahçesi ve çok büyük havuzuyla, kartpostallarda görülebilecek güzelliktedir. Kuş evi görünümündeki köşk, süsleme sanatının en ince detaylarına sahiptir. Korudaki köşkler arasında manzarası ile en çok plana çıkan köşktür.

Sarı Köşk’te hafta içi 09:00 ile 13:00 arasında petek bal, taze kaymak, domates, salatalık, peynir ve zeytin çeşitleri, yumurta, reçel çeşitleri, tahin pekmez, havuçlu kek, sigara böreği ve sınırsız çaydan oluşan serpme kahvaltı servis edilmektedir. Serpme kahvaltı ücreti 2018 itibariyle kişi başı 32.5 TL’dir. Hafta sonları kahvaltıları 09:00 ile 13:30 arasında açık büfe olarak servis edilir. Kişi başı ücreti 42.5 TL’dir. 0-5 yaş ücretsiz, 6 yaş üstü için 25 TL talep edilir.

Kaynak:gezentianne.com

Emirgan Korusu nasıl gidilir? Ücretli mi? İşte Emirgan Korusu detaylar... ile ilgili etiketler İstanbul emirgan korusu nasıl gidilir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.