Emirates NBD kimin? Denizbank'ın yeni sahibi!

Emirates NBD Bank ve Sberbank, Denizbank'ın yüzde 99.85 hissesinin satışı için anlaşma sağladı. Anlaşmanın sonrasında herkes Denzibank'ın yeni sahibinin kim olduğunu merak etmeye başladı ve Emirates'i araştırmaya başladı. Peki Emirates NBD kimin? Denizbank'ın yeni sahibi kim? Hangi ülkenin? Detaylar haberimizde...

Emirates NBD ve Sberbank, Denizbank'ın yüzde 99,85 hissesi için anlaştılar.Sberbank, Denizbank'taki yüzde 99,85 hissesini Emirates NBD'ye satacak. Denizbank'ın yeni sahibinin kim olduğunu araştırmaya başladılar. Peki Emirates NBD kimin? Denizbank'ın yeni sahibi kim? Hangi ülkenin? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Emirates NBD kimin? Denizbank'ın yeni sahibi!

Emirates NBD Bank'tan yapılan açıklama şu şekilde:

"Sberbank, Denizbank'taki yüzde 99,85 hissesini Emirates NBD'ye satacak. İmzalanan anlaşmaya göre Denizbank'ın yüzde 99,85 hissesinin değeri 14,6 milyar TL.

Denizbank'ın anlaşma tarihinden devir tarihine kadar elde edeceği tüm karlar Emirates NBD'nin hesabına geçecek. satın alma işleminin 2018 içinde tamamlanması bekleniyor"

EMİRATES NBD

Emirates NBD, Emirates NBD'nin hisselerinin Dubai Financial Market (DFM) 'de resmi olarak listelendiği 16 Ekim 2007 tarihinde kuruldu. Emirates Bank International (EBI) ve Dubai Ulusal Bankası (NBD) arasındaki Emirates NBD 2007 birleşmesi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 'deki ikinci ve dördüncü büyük bankaları birleştirerek bankacılık ve finans sektörü için bölgesel bir konsolidasyon planı oldu. .

30 Haziran 2015 itibarıyla toplam aktifler 388,1 milyar AED'dir. Grubun BAE, Mısır, Suudi Arabistan Krallığı, Singapur, Birleşik Krallık ve Hindistan, Çin ve Endonezya'daki temsilcilikleri bulunmaktadır.

Halihazırda, 70 milliyeti temsil eden 9 binden fazla kişi, BAE'nin en büyük işverenlerinden biri olan Emirates NBD tarafından istihdam edilmektedir.

8 Kasım 2017'de Mumbai, Hindistan'da faaliyete geçti. Mumbai şubesi Emirates NBD'nin BAE ağının dışındaki beşinci uluslararası şubesini işaret ediyor.

EMİRATES NBD GRUP ŞİRKETLERİ:

Emirates NBD Bank PJSC
Emirates İslam PJSC
Emirates NBD Varlık Yönetimi
Emirates NBD Menkul Değerler
Diners Club BAE
Network International LLC (2010'da AbrCapital'e% 49) satıldı.  , kredi ve banka Kartı Düzenleme ve İşleme şirketi.
ETFS LLC
Emirates Para Tüketici Finans LLC
Emirates NBD Properties LLC
Emirates NBD Capital Ltd (DIFC)
Emirates NBD Güven Şirketi Ltd (Jersey)
Emirates NBD Capital LLC (KSA)
Birliği Özellikleri PJSC
Ulusal Genel Sigorta Şirketi (PSC)
Tanfeeth


DENİZBANK

DenizBank A.Ş., Türkiye'de faaliyet gösteren özel sermayeli bir mevduat bankasıdır. Mayıs 2018'den beri merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Emirates NBD'nin iştirakidir.Eylül 2012'den Mayıs 2018'e kadar %99,85 oranında hisse ile Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank'a aitti.Bankanın daha önceki sahipleri Avrupa'nın en büyük kamu bankalarından biri olan Belçika – Fransız menşeli Dexia grubuydu.

Denizcilik Bankası 1951 yılında o zamanlar gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlamak amacıyla kurulmuş bir devlet bankasıydı. 1992 yılında hükümet devlete ait belli başlı bankaları konsolide etmeye karar vermesiyle birlikte tüzel kişiliği sona ermiş, Emlak Bankası’la birleşmiştir[kaynak belirtilmeli].

1997 yılında ise DenizBank adına bankacılık lisansı yeniden tanımlanarak üç şube binasıyla satışa çıkartılmıştır. Zorlu Holding, 70 Milyon Dolar karşılığında Özelleştirme İdaresinden lisansı satın almasıyla birlikte aynı yılın Eylül ayı içerisinde operasyonlar başlamıştır. Başlatılan geliştirme programıyla birlikte yeni kurumsal kimlik altında yeni şubeler açılır. Büyüme başka bankaların şubelerinin satın alınmasıyla birlikte desteklenir, bunlardan biri de 2002 yılında Tarişbank’tır. Bu süreç içerisinde DenizBank, Avusturya, Rusya ve KKTC’de bankalar kuraraktan veya satın alarak uluslararası arenaya açılmıştır. Bunun ötesinde DenizBank yatırım bankacılığı, faktöring, leasing vb. hizmetler ekleyerek “DenizBank Finansal Hizmetler Grubu” olarak kendine katma değer sağlamıştır ve büyümesini desteklemiştir. 13 grup şirketle birlikte bugün DenizBank 10,000’den fazla personel çalıştırmaktadır.

2014 yılındaki karı 939 milyon ₺ olarak gerçekleşti.

Emirates NBD kimin? Denizbank'ın yeni sahibi! ile ilgili etiketler Denizbank emirates nbd kimin hangi ülkenin
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.