Emine'ye kim tecavüz etti?

Malatya'nın Arguvan ilçesi Narmikan Mahallesi'nde 16 yaşındaki zihinsel engelli Emine G.'ye birçok kişi tarafından tecavüz edildiği iddia edildi. Bu iddia üzerine Twitter'da #EmineyeKimTecavüzetti etiketi açıldı. Malatya Valiliği iddialara ilişkin soruşturmanın 25 Aralık'ta başlatıldığını, Emine G.'nin korumaya alındığı, genç kızın tıbbi muayenesinde tecavüz bulgusu tespit edilemediğini bildirdi. Olayın siyasi malzeme yapılmasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "YETER ARTIK" diye tepki gösterdi.

Bu akşam saatlerinde sosyal medyada 16 yaşındaki zilinsel engelli bir genç kıza çok sayıda kişi tarafından tecavüz iddiası ortaya atıldı.

#EmineyeKimTecavüzetti etiketi altında paylaşılan iddiaya göre iğrenç olay Malatya'nın Arguvan ilçesi, Narmikan (Yazıbaşı) mahallesinde yaşanmıştı. 

Zihinsel engelli olduğu belirtilen Emine G.'ye tecavüz edildiği iddiası üzerinden yapılan 10 binlerce paylaşım sonucunda etiket sosyal medyada Türkiye gündeminde ilk sıraya yükseldi. 

Paylaşımlarda genç kızın sahipsiz olduğu, yine işin sosyal medyaya düştüğü algısı yürütülüyordu.

SOYLU'DAN SİYASİ MALZEME YAPANLARA 'YORULDUK' TEPKİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada istismar iddiaları üzerinden siyasi algı yaratmaya çalışanlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

Soylu açıklamasında, “Her meseleyi siyasi malzeme yapmak isteyenlerden, sosyal medya mahkemelerinden yorulduk. Malatya’daki olayla ilgili birazdan valiliğimiz açıklama yapacak. Olayı tüm yönleriyle adli ve güvenlik birimlerimiz tetkik ediyor ve tecavüz bulgusu yok. Ailesi var çocuk var yeter artık” ifadelerini kullandı.

PEKİ, OLAYIN ASLI NEYDİ? 

Bunu sosyal medyadaki iddialar üzerine Malatya Valiliği'nin yaptığı açıklamadan öğreniyoruz. 

İddia aslında yeni değil. 25 Aralık'ta iddialar üzerine duruma Arguvan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince el konulurken, cumhuriyet savcısıda tahkikat başlatıyor. Emine G. ise pedagoglar eşliğinde ifadesini verdikten sonra koruma altına alınıyor.

Emine G.'nin ve olayla ilgili bilgisi olanların ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen genç kızın istismara uğradığına ilişkin tıbbi bir bulguya ise ulaşılamıyor. Konuya ilişkin soruşturma ise devam ediyor. 

Malatya Valiliğinin açıklaması ise şöyle:

"02 Ocak 2021 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarında; Malatya İli Arguvan İlçesi “Narmikan (Yazıbaşı) Mahallesinde engelli bir kız çocuğuna birden çok kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğuna” dair paylaşımlara yer verilmesi nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

25.12.2020 tarihinde Arguvan İlçe Jandarma Komutanlığınca, Arguvan İlçesi Yazıbaşı (Narmikan) Mahallesinde yaşayan 2004 doğumlu zihinsel engelli E.G. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğuna ilişkin ihbar alınması üzerine derhal Cumhuriyet Başsavcısına bilgi verilerek tahkikata başlanmıştır.

Mağdur çocuk aynı gün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezinde ifadesinin alınmasını müteakip MİAD Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine teslim edilerek 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruma ve bakım altına alınmıştır.

Soruşturma kapsamında mağdur ve diğer ilgilerin beyanı üzerine Adli Tıp Kurumundan aldırılan raporda; mağdurun “herhangi bir şekilde cinsel istismara uğradığına dair bulgu tespit edilemediği” belirtilmiş olup soruşturma Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir."

Emine'ye kim tecavüz etti?

AİLE BAKANLIĞI: KORUMA ALTINA ALINDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Malatya'da yaşayan 16 yaşında zihinsel engelli kız çocuğunun istismar edildiğine ilişkin iddialar üzerine, ivedi olarak devlet koruması altına alındığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sosyal medyada, Malatya'da yaşayan 16 yaşında bir çocuğun istismar edildiğine ilişkin paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, 25 Aralık 2020 tarihinde aldığı ihbar üzerine kızımızın yaşadığı ikamet adresine giderek sosyal inceleme yapmıştır.

Çocuğumuz ivedi olarak devlet koruması altına alınmıştır. Yine aynı gün, konuyla ilgili kolluk ve adli merciler soruşturmasına başlamıştır. Çocuğumuz kuruluş bakımında ihtiyaç duyduğu psikososyal desteği almaya devam etmektedir. Adli süreç Bakanlığımız tarafından takip edilecektir."

Emine'ye kim tecavüz etti? - Resim : 2

Emine'ye kim tecavüz etti? ile ilgili etiketler Malatya Arguvan Tecavüz istismar Savcılık Jandarma soruşturma malatya valiliği
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.