Emine Erdoğan seyahatlerini hatırata dönüştürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen 'Otuz Sekiz Dilde Afrika Atasözleri Seçkisi 1' kitabının tanıtım programında konuştu. Her seyahatin kendisi için ayrı bir hatırası olduğunu belirten Emine Erdoğan, son günlerde bu hatıraları kayda geçirmeye çalıştığını söyledi. Erdoğan, yazdığı hatıratların önümüzdeki aylarda yayınlanabileceğini belirtti.

'24 Ocak Dünya Afrika ve Afro-Kökenli Kültür Günü' dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde 'Otuz Sekiz Dilde Afrika Atasözleri Seçkisi 1' kitabının tanıtım programı düzenlendi.

Programa katılan Emine Erdoğan, yıllarca Afrikalı dostlarla muhabbetlerinin büyüdüğüne şahitlik etmenin heyecan verdiğini söyledi. 2005 yılında başlatılan Afrika açılımından bu yana ilişkilerin güçlenerek arttığını kaydeden Emine Erdoğan, "Afrika bize, kapısı çalınacak bir akraba kadar yakındır. Afrika'yı bir bütün olarak seviyoruz ve ne mutlu ki aynı sevgiyi baktığımız her çehrede görüyoruz" dedi.

"GÖZYAŞININ TERCÜMANA İHTİYAÇ BIRAKMAYAN EVRENSELLİĞİNİ GÖRDÜM"

Neredeyse tüm Afrika ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik ettiğini belirten Emine Erdoğan, "Hüzne boğulmuş kalplerin ve gözyaşının hiçbir tercümana ihtiyaç bırakmayan evrenselliğini gördüm." diye konuştu.

Çocuğun her yerde çocuk, bir annenin gözündeki endişenin her yerde aynı olduğuna vurgu yapan Emine Erdoğan, Türk kültür ve medeniyet kodlarında insanın insana emanet olduğu şuurunun son derece yaygın olduğunu sözlerine ekledi.

 Emine Erdoğan seyahatlerini hatırata dönüştürüyor

"SEYAHATLERİ HATIRATA DÖNÜŞTÜRME DENEMESİ YAPTIM"

Hayatında bu prensibi her zaman pratik etmeye çalıştığın altını çizen Emine Erdoğan, her seyahatin kendisi için ayrı bir hatırası olduğunu ifade etti.

Son günlerde o hatıraları kayda geçirmeye çalıştığını belirten Emine Erdoğan, "Hatta evlere kapandığımız salgın günlerinde bu seyahatleri bir hatırata dönüştürme denemesi dahi yaptım. Belki önümüzdeki aylarda yayımlanır, sizlerle de paylaşma imkanı bulabilirim" diye konuştu.

Afrika'ya gönül gözleriyle baktığını ve gün gittikçe kuvvetlenen bu duygusal bağın güzel projelere dönüştüğünü belirten Erdoğan, "Ankara Hamamönü'nde 2016 yılında kurduğumuz Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi bu projelerin ilkiydi. Afrika Evi'nin temeli Afrikalı kadınlarla dayanışma arzumuza dayanıyor. Alın teri, göz nuru sömürülen Afrikalı kadınlar için adil bir pazar anlayışıyla kuruldu. 18 Afrika ülkesinden, Dışişleri Bakanlığımızın koordinasyonu ile getirilen ürünlerin satışı burada yapılıyor. Elde edilen gelir olduğu gibi sahiplerine gönderiliyor. İnşallah, en kısa zamanda bu projemizi tüm kıta için yaygınlaştırmayı ümit ediyoruz" ifadesini kullandı.

 

Emine Erdoğan seyahatlerini hatırata dönüştürüyor ile ilgili etiketler Emine Erdoğan Afrika kitap hatırat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.