Emine Erdoğan pekmezli aşure tarifi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından pekmezli aşure tarifi yayınladı. Mutfaktaki fotoğraflarını takipçileriyle paylaşan Erdoğan, birlik ve hoşgörü mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda hem Allah’tan Muharrem oruçlarının kabulünü diledi, hem de kendi yaptığı aşurenin tarifini vererek, mutfaktan fotoğraflarını paylaştı.

Emine Erdoğan pekmezli aşure tarifi verdi

Emine Erdoğan, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı;

"Allah tuttuğumuz Muharrem oruçlarını kabul buyursun. Kerbela’nın kalplerimizde hiç dinmeyecek acısı, sevgi ve kardeşlikle birbirimize tutunmanın önemini bizlere bir kez daha hatırlatsın.

Aşure’ye vazgeçilmez tadı katan, reçetesinde gizli sevgi, birlik ve hoşgörü malzemesidir. Aşure Günü’nün, taşıdığı güzide anlamlarla, tüm İslam alemine ve insanlık ailesine barış ve huzur getirmesini diliyorum.

Yurdumuzun dört bir yanından sofralarımıza ulaşan yerel ürünlerle hazırladığım aşurede şeker kullanmadık. Onun yerine kuru meyveler ve biraz da üzüm pekmeziyle tatlandırdık. Bu lezzetli, sağlıklı tarifin, sofralarınıza neşe getirmesini diliyorum."

Emine Erdoğan pekmezli aşure tarifi verdi - Resim : 2

TARİFİ PAYLAŞMAYI İHMAL ETMEDİ

Emine Erdoğan son mesajında aşurenin paylaşılması gerektiğini aşağıdaki şu sözlerle dile getirdikten sonra sonra yaptığı aşurede kullandığı malzemelerin miktarını vererek tarifini paylaştı:

Tarifini paylaştığım aşure, herkesin çok iyi bildiği, yüzyıllardır mutfaklarımızda pişirilen geleneksel bir reçete. Aşure paylaşmaktır, komşularımıza ulaştırmayı unutmayalım.

Emine Erdoğan pekmezli aşure tarifi verdi ile ilgili etiketler Emine Erdoğan aşure tarifi muharrem orucu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.