Emine Bulut'un katilinin cezasına itiraz

Kırıkkale'de küçük kızının gözleri önünde eski eşi Fedai Varan tarafından canice katledilen Emine Bulut ile ilgili davada yeni bir gelişme yaşandı. Katil Varan'a verilen müebbet hapis cezasını istinaf mahkemesi onadı. Cezayı az bulan aile, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi için Yargıtay’ın yolunu tuttu.

Kırıkkale'de Makine ve Kimya Endüstrisi'nde güvenlik görevlisi Fedai Varan (43), 18 Ağustos 2019 tarihinde 6 yıl önce boşandığı Emine Bulut'u (38), lokantada kızı F.B.V.'nin gözü önünde boğazından bıçakladı.

Emine Bulut, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, yaralı halde kafeden çıkarılırken 'ölmek istemiyorum', kızının ise 'anne lütfen ölme' diye feryat ederken çekilip, sosyal medyada paylaşılan videosu, infiale yol açtı.

"YETERLİ DELİL YOK"

Türkiye'nin gündemine oturan olayın ardından kaçan Fedai Varan, polis tarafından yakalandı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanığın cinayeti daha önceden planladığı ve acı çektirerek işlediğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle verdiği cezada indirim uygulamadı.

Emine Bulut'un katilinin cezasına itiraz

İSTİNAF, KARARI ONADI

Emine Bulut'un ailesinin avukatlığını üstlenen AHBAP Derneği Avukatı Esra Nur Saraçoğulları Özbey, yerel mahkemenin kararını Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı.

Avukat Özbey, sanık Fedai Varan hakkında 'canavarca ve tasarlayarak öldürmeden' iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Bölge Adliye Mahkemesi, 1,5 yıl süren incelemenin ardından yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

YARGITAY'A TEMYİZ BAŞVURUSU YAPILDI

Bunun üzerine avukat Özbey, cinayetin canavarca ve tasarlayarak işlendiğini, bu konuda emsal kararlar olduğunu belirterek, sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi için Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptı.

Emine Bulut'un katilinin cezasına itiraz ile ilgili etiketler Emine Bulut katil Ceza Yargıtay itiraz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.