Emin Saraç Hoca vefat etti

Türkiye'nin önde gelen hadis alimlerinden Muhammed Emin Saraç vefat etti. Muhammed Emin Saraç'ın vefat haberi üzerine Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyükleri taziye mesajı yayınladı. Saraç'ın cenazesi pazar günü öğle vakti Fatih Camiinde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Muhammed Emin Saraç Hoca Hakk'a yürüdü. Vefat haberi üzerine devlet büyüklerinden art arda baş sağlığı mesajı geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan:

Ömrünün her safhasında rızayı ilâhî için gösterdiği büyük gayretlere şahitlik ettiğimiz, çok kıymetli İslâm âlimi Muhammed Emin Saraç hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Muhterem hocamızın mekânı cennet, makamı âlî olsun.

 

Emin Saraç Hoca vefat etti

 

TBMM Başkanı Şentop:

“Âlimin ölümü âlemin ölümü gibidir”. Büyük âlim, büyük muallim, ülkemizin nesillerine hocalık yapan, çok emek veren M. Emin Saraç Hocamız Dâr-ı Bekâ’ya irtihal etmiş. Cenab-ı Hak rahmet etsin; mekanı cennet olsun. Ailesine, talebelerine, sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Numan Kurtulmuş:

Son devrin alimlerinden, Rızâ-i İlâhî uğruna adanmış bir ömür, güzel ahlâkın örneği...

Hocaların hocası, muhterem büyüğümüz M. Emin Saraç hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Mekânı cennet, makâmı âli olsun...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:

Memleketimize insan yetiştirme sevdasında bir ömür boyu çalışmış, YÖK Başkanımız Yekta Saraç Beyefendi’nin muhterem babası, İslam Alimi Muhammed Emin Saraç Hocamızı kaybettik. Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Milletimizin başı sağ olsun.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

İnnâ lillahi ve innâ ileyhi râciûn.

Fani alemden ebedi aleme irtihal eden kıymetli ilim insanı M. Emin Saraç hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Merhum hocamızın mekanı cennet olsun.

Tevfik Göksu:

"Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir"

Binlerce talebe yetiştiren, benim de derslerine katıldığım hadis alimi Muhammed Emin Saraç hocamız Hakk'a yürüdü

Merhum hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum

Ülkemiz önemli bir değerini kaybetti. Milletimizin başı sağ olsun

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın mesajı;

Dâr-ı bekâya irtihal eden M.Emin Saraç Hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Şeyma Döğücü:

Hadis Alimi, kıymetli büyüğümüz Muhammed Emin Saraç Hocaefendi’nin vefat ettiğini derin bir teessürle öğrendim.

Değerli hocamıza yüce Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

Mekanı cennet, makamı âli olsun inşallah.

MUHAMMED EMİN SARAÇ KİMDİR?

Muhammed Emin Saraç, Tokat´ın Erbaa kazasının Tanoba köyünde doğdu. (İmam Şâfiî ve İmam Mâlik'in tavsiyeleri üzerine M. Emin Saraç doğum yılı zikretmemektedir.) Babası Hafız Mustafa Efendi'dir.

Dedesi Nakşibendiye´den Müderris Üzeyir Efendi Niksar´ın Keşfi Camii Medresesi´nde müderrisdi. Müderris Üzeyir Efendi, dönemin sayılı uleması arasında gösteriliyordu. Dedesinin yanında 6 yaşında Kur'ân-ı Kerîm'i hatmederek hafızlığa başladı. M. Emin Saraç´ın abisi Bahaddin Saraç, kardeşleri Osman ve Yusuf ile kız kardeşleri, anne ve babaları tarafından Kur´ân okumanın suç sayılabildiği dönemlerde Kur´ân hafızı olarak yetiştirildiler.

 

 

Emin Saraç Hoca vefat etti ile ilgili etiketler Son dakika
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.