Emiliano Sala göz göre göre ölüme uçmuş... Uçuşu organize eden İngiliz suçlu bulundu

Emiliano Sala'nın hayatını kaybettiği uçuşu organize eden İngiliz iş insanı, uçuş güvenliğini tehlikeye atmaktan suçlu bulundu. 67 yaşındaki David Henderson, İngiltere'nin Cardiff kentinde görülen duruşmada jüri tarafından 10'a 2 çoğunlukla mahkum edildi.

2018-19 sezonun devre arasında Fransa'nın Nantes takımından o dönem Premier League'de mücadele eden Cardif City'ye transfer olan ve İngiltere uçusu sırasında bulunduğu özel jetin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Arjantinli futbolcu Emiliano Sala yaşasaydı 31 yaşında olacaktı.

Golcü futbolcunun hayatını kaybettiği uçuşu organize eden İngiliz iş insanı, uçuş güvenliğini tehlikeye atmaktan suçlu bulundu. 67 yaşındaki David Henderson, Cardiff kentinde görülen duruşmada jüri tarafından 10'a 2 çoğunlukla mahkum edildi.

Henderson'ın, Sala'yla beraber kazada ölen pilot David Ibbotson'dan, pilot lisansı veya gece uçma yeterliliği bulunmamasına rağmen uçağı uçurmasını istediği ifade edildi.

Emiliano Sala göz göre göre ölüme uçmuş... Uçuşu organize eden İngiliz suçlu bulundu

EN FAZLA 5 YIL YATACAK

Savcı Martin Goudie, Henderson'ın "pervasız veya ihmalkar" davrandığını, kalifiye veya yetkin olmayan pilotları işe alarak işini yolcuların güvenliğinin önüne koyduğunu söyledi.

Henderson'ın avukatı Stephen Spence ise müvekkilinin eylemlerinin "tamamen bir evrak meselesi" olduğunu ve bir tehlikeye yol açmadığını savundu. Spence, pilotun lisansının, uçuş yeteneğiyle ilgili değil, para için yolcu taşıyıp taşımamayla ilgili olduğunu söyledi.

Suçlu bulunan Henderson'ın ceza duruşması 12 Kasım'da yapılacak. Henderson'a uçuş güvenliğini tehlikeye atmaktan en fazla beş yıl, en az iki yıl hapis cezası verilebilecek.

Cardiff City ile 15 milyon sterlinlik sözleşme imzalayan 28 yaşındaki Sala'yı taşıyan uçak 21 Ocak 2019 akşamı Manş Denizi'ne düşmüş, kazada futbolcu ve pilot David Ibbotson hayatını kaybetmişti.

Uçağın enkazı 3 Şubat'ta bulunmuş ve içindeki cesetler ancak 6 Şubat'ta çıkarılabilmişti.

Emiliano Sala göz göre göre ölüme uçmuş... Uçuşu organize eden İngiliz suçlu bulundu ile ilgili etiketler Emiliano Sala nantes Cardiff City
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.