Emiliano Buendia 38.4 milyon euro bonservis bedeliyle Aston Villa'ya transfer oldu

Norwich City'nin Championship zaferinde 15 gol-17 asistlik muazzam bir katkı sağlayarak yılın futbolcu seçilen Emiliano Buendia, Aston Villa'ya 4 yıllık sözleşme imzaladı. 24 yaşındaki Arjantinli forvet, Birmingham ekibinin rekor transferi olarak kayıtlara geçti.

Premier League'in köklü kulüplerinden Aston Villa, Norwich City'nin Arjantinli yıldızı Emiliano Buendia'yı kadrosuna kattı. Birmingham ekibi, 24 yaşındaki kanat forveti için 38.4 milyon euro bonservis ödeyerek kulüp rekoru kırdı. Önceki rekor, geçen yaz Brentford'dan 34 milyon euroya transfer edilen 24 yaşındaki İngiliz golcü Ollie Watkins'e aitti.

Norwich City'ye 2018 yazında La Liga ekiplerinden Getafe'den transfer edilen ve İngiliz ekibine sadece 1.5 milyon euroya mal olan Buendia, Yeşil-Sarılı kulübün Premier League'e geri dönüşünden önemli rol oynamıştı. Championship'te 39 maçta 15 gol, 17 asistlik muazzam bir performans sergileyen Buendia, Avrupa devlerinin transfer listesine girmişti.

Norwich'in Premier League'den düştüğü 2019-20 sezonunda İngiliz milli sağ bek Max Aarons ve 23 yaşındaki İngiliz orta saha oyuncusu Todd Cantwell ile birlikte takımın dikkat çeken isimleri arasında yer alan Buendia, düşmelerine rağmen takımdan ayrılmamıştı. 

Transferin resmen açıklanmasının ardından Aston Villa'nın sitesine Buendia'yı değerlendiren İngilzi menajer Dean Smith, "Emiliano, şampiyonluk kazanan Norwich City'de 31 gollük skor katkısıyla olağanüstü bir sezonu tamamladı ve sezonun oyuncusu seçildi. Açık alanda çok iyi bir hücumcu veya 10 numara da oynayacilecek kadar yetenekli. Hücum seçeneklerimize harika bir katkı oldu. Yaz transfer döneminin henüzbaşında bu kadar heyecan verici bir sözleşme imzaladığımız için çok mutluyuz ve Emi'nin tam bir sezon öncesi için bize katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

JACK GREALİSH SATILACAK MI?

Süper yıldızı Jack Grealish'in ismi Manchester United'la anılan ve 150 milyon eurodan aşağı bir rakama bitmesi beklenmeyen transfer öncesi böyle pahalı bir imzanın atılması kafalarda soru işareti bıraktı.

İngiltere Milli Takımı'na Grealish'in yanı sıra stoper Tyron Mings'i de gönderen Villa, gelecek sezon ilk 4'e oynamayı planlıyor. 

Emiliano Buendia 38.4 milyon euro bonservis bedeliyle Aston Villa'ya transfer oldu ile ilgili etiketler Aston Villa Emiliano Buendia Norwich City Dean Smith Jack Grealish premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.