Emekliye promosyon ödemeleri başladı... İşte emekliye promosyon şartları ve ödeme tarihi

Emekliye promosyon ödemeleri ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Emekliye promosyon ödemeleri ile ilgili bankalarla yapılan protokollerin ardından ödemeler de başladı. İşte emekliye promosyon şartları ve ödeme tarihi ve emekliye promosyonla ilgili diğer bilgiler...

Emekliye promosyon ödemeleri Mart ayı itibariyle başladı. Şu ana kadar 25 bankanın 16'sıyla Emekliye promosyon anlaşması yapıldı. Emekliye promosyon ödemeleriyle ilgili bilgiler veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1 milyon 433 bin 290 kişiye emekli promosyonu ödemesinin yapıldığını belirtti. Peki emekliye promosyon şartları neler? Emekliler promosyonlarını nasıl alacaklar? İşte Emekliye promosyon ödemeleri ile ilgili tüm detaylar.

İKİ GÜNDE 1.4 MİLYON EMEKLİYE PROMOSYON ÖDENDİ

Emekli promosyonu ödemeleriyle ilgili bilgiler veren Müezzinoğlu, dün itibariyle 1 milyon 433 bin 290 kişiye emekli promosyonu ödemesinin yapıldığını belirtti. Müezzinoğlu, "Onlara bereketli olsun. Bazen rakam çok istediğimiz gibi olmayabilir. Ama Allah bereketini içine koyduğu zaman o bereketlerin bereketi olsun diyoruz" dedi.

Emekli promosyonları ödemesinde ilk başta bankaların öne sürdüğü bir takım şartlar olduğunu ancak buna müdahale ettiklerini kaydeden Müezzinoğlu, "Emeklimize haksızlık edemeyiz. emeklimizi zora sıkıntıya sokamayız. Emeklimize birşey vereceksek adam gibi verelim, helalinden verelim ve bereketli bir şekilde harcasın dedik. Bugün için artık bütün bu sıkıntıların ortadan kaldırdık. Yalnız, 'emekli maaşımızı sizin bankanızdan çekeceğim' diye bir protokol imzalaması yeterli olacak. Böylece promosyonu Mart, Nisan ve Mayıs aylarında tamamını yani 11 buçuk milyon emeklimiz yaklaşık 4 milyar 850 milyonun üzerinde bir promosyonu alacak"diye konuştu.


"BONUS PROMOSYON HAZIRLAYANLAR VAR"

Bazı özel bankaların promosyon ödemelerinde bonus verme hazırlığı içinde olduklarını duyduğunu vurgulayan Bakan Müezzioğlu, "İnşallah bankalarımızı rekabete açtık. Ne kadar rekabet olursa emeklimiz kazanır. Bonusları da bekliyoruz. Emeklimize buradan söyleyeceğimiz cümle asgari alacağı rakamdır. Bunun altında bir rakam değildir. Bu taban fiyat. Daha üstünü verene daha üstünün pazarlığını da yapma hakkın var. 1 milyon 433 bin 290 bin kişiye emekli promosyonu ödemesi dün itibariyle yapıldı" ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE PROMOSYON KOŞULLARI ESNETİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar arasında yürütülen görüşme sonrasında Emekliye promosyon koşulları esnetildi. 3 yıllık sözleşme karşılığı 11.5 milyon emekliye tek seferde 300 ila 450 TL arasında ek ödeme yapılacak.

fgggg

Daha önce bankalar her emeklinin promosyon alabilmesi için iki otomatik ödeme vermesi şartı koşuluyordu. Emekliyi yeni masraflar çıkararak zor durumda bırakan banka promosyonu koşulları değiştirildi. Yeni getirilen düzenleme ile emekliler evliyse ve aynı bankadan maaş alıyorlarsa sadece birisinin, çiftin promosyon alması için iki otomatik ödeme talimatı vermesi yeterli olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı ödeyen bankaların 2017 Mart ayı itibariyle promosyon ödemelerine başlayacağını, 3 yıllık sözleşme karşılığı 11.5 milyon emekliye tek seferde 300-450 TL aralığında ek ödeme yapılacağını açıkladı.

kime-ne-kadar-odeme-yapilacakisJnvuyxJU-j2_H1X8wypA

SGK, 15 banka ve PTT ile emekliye promosyon ödemesi anlaşmaları imzalamıştı. İmzalanan anlaşmalara göre bankaların emeklilerin maaşlarını kendi hesaplarına taşıması karşılığında promosyon ödemesi yapacağı belirtilmişti.

Promosyon ödemesi yapacak olan bankalar, müşterilerinden kredi kartı almalarını veya kredili mevduat hesabı (KMH) oluşturmalarını, ayrıca iki tane de otomatik ödeme talimatı vermesini istiyordu. Bakanlığın konuya ilişkin yaptığı çalışmalar sonucunda bu şartların da değiştirildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, “Emekliler, kredili mevduat hesabı (KMH) veya kredi kartı seçeneklerinden sadece birini seçebilecektir. Eşlerden her ikisi de emekli ise ve emekli aylığı alıyorsa promosyon anlaşması yapmak istedikleri bankaya sadece iki otomatik ödeme talimatı vermeleri yeterli olacaktır” denildi.

TEB'DEN EMEKLİYE ÖZEL PROMOSYON ÖDEMESİ

Emekli maaşını TEB’e taşıyanlar 3 yıl boyunca emekli maaşlarını TEB’den alacaklarını taahhüt etmeleri karşılığında maaş aralıklarına göre peşin promosyon ödemesi alabilecek

Emeklilere banka promosyonu verilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol imzalayan Türk Ekonomi Bankası (TEB) promosyon ödemesi yapmaya başlayacak.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, TEB emeklilere banka promosyonu verilmesi için SGK ile protokol imzaladı. Yeni emekli olan, mevcutta emekli olup başka bankadan aldığı emekli maaşını TEB’e taşıyan emekliler, 3 yıl boyunca emekli maaşlarını TEB’den alacaklarını taahhüt etmeleri karşılığında maaş aralıklarına göre peşin promosyon ödemesi alabilecek.

3 yıllık anlaşma kapsamında emekli maaşı 1000 liraya kadar olanlara (1000 lira hariç) toplam 300 lira, 1000 ile 2 bin lira arasında olanlara (2 bin lira hariç) toplam 375 lira, 2 bin lira ve üzerinde olanlara ise toplam 450 lira promosyon ödemesi yapılacak.

EMEKLİLER PROMOSYON İÇİN HANGİ YOLU İZLEYECEK?

İşte Emeklilerin promosyon almaları için izleyeceği yollar

1)ÖNCE BANKANIZI SEÇİN: Emeklilerin istediği bankadan maaşını alabilecek. Öncelikle emekliye promosyon veren bankalardan birisini seçin. Bu konuda acele etmeyin. Çünkü yeni bankalar listeye eklenecek. Bu rekabet belki de ödemeleri yükseltecek. O yüzden Mart ayına kadar beklemekte fayda var.

2) BANKADA SÖZLEŞME YAPILACAK: SGK'nın protokolü gereğince bankalar bu şartlarda emekliler ile sözleşme yapacak. Bunun için nüfus cüzdanınızla bankaya gidin. Size imzalatılacak belgeleri çok iyi okuyun.

3) FATURA TALİMATI: Seçtiğiniz bankaya en az iki faturanızı otomatik ödeme talimatı vermeniz lazım. Bu sizin işinizi de kolaylaştıracak. Fatura ödemeleri için bir para vermeyeceksiniz. Fatura ödeme gününde hesabınızda mutlaka para bulundurun. Yoksa faiz ödersiniz dikkat.

4) KREDİLİ ÜRÜN KULLANIMI: Banka sizden ayrıca kredili bir ürün kullanmanızı isteyecek. Bu ya kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı olacak. Kredi kartını da kredili mevduat hesabını da aktif kullanmak zorunda değilsiniz. Bu hesabı açtırıp paraya dokunmazsanız faiz ödemezsiniz. Kredi kartını da kullanmadığınızda ya da harcamalarınızı kredilendirmediğinizde yine faiz ödemezsiniz. Maaşınızdan fazla para çekmemeye çalışın. Böylece kredili hesaba dokunmamış olursunuz.

emekk

5) 3 YILLIK ANLAŞMA OLACAK: Banka ile yapacağınız sözleşme 3 yıl için geçerli olacak. Böylece 3 yıl aynı bankadan maaşınızı çekeceksiniz bunu unutmayın.

6) PARA PEŞİN ÖDENECEK: Promosyon parası emeklilere anlaşma yapar yapmaz tek seferde ve peşin olarak ödenecek.

7) BU MİKTARDAN AZ OLAMAYACAK: Bankalar, maaşı 1000 liranın altında olan emeklilere 300 lira 1000-20000 lira arasında olanlara 375 lira 2000 liranın üzerinde olanlara 450 lira ödeyecek. Bundan az veremeyecekler. Ancak daha f azla vermeleri serbest.

8) HESABINIZ VARSA DİKKAT: Maaş aldığınız banka promosyon protokolü imzaladıysa para otomatik ödenmeyecek. Bankayla yine sözleşme yapmak gerekecek unutmayın.

9)ÖDEME MARTTA BAŞLIYOR: Promosyon ödemeleri Mart ayından itibaren başlayıp Nisan ve Mayıs'ta da devam edecek. Bankalar emeklileri bekletemeyecek

10) KARŞILAŞTIRMA YAPIN: Tek bir banka ile görüşmeyin. Tüm bankaların şartlarına bakıp öyle karar verin. Sizin için hangi banka avantajlı ise o bankayı seçin.

DUL VE YETİMLERE DE PROMOSYON VAR MI?

Vefat eden emeklilerin hak sahipleri de promosyondan yararlanacak. Emeklilerin eş ve çocukları, kendilerine bağlanan maaşa göre belirlenen promosyon tutarını alacak.

ÖDEME ALIP BANKA DEĞİŞTİREN NE OLACAK?

Promosyon ödemesini aldıktan sonra bankasını değiştirmek isteyen emekliler için uygulamanın nasıl olacağı henüz belirlenmedi. Çalışma Bakanlığı, bu konuda çalışma yapıyor.

Emekliye promosyon ödemeleri başladı... İşte emekliye promosyon şartları ve ödeme tarihi ile ilgili etiketler emekli promosyon emekliye promosyon emekli promosyonu şartları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.