Emeklilikte yaş önergesi nedir? Kabul edildi mi? MHP'nin oyu ne oldu?

TBMM'de oylanan emeklilikte yaş önergesinin akıbeti ne oldu? Emeklilikte yaş önergesi nedir? Kabul edildi mi? MHP'nin oyu ne oldu? Vatandaşların merak edip araştırdığı soruların yanıtları haberimizde...

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oylamaya sunulan emeklilikte yaş önergesi kabul edildi mi? Dikkatler Meclis'te... Emeklilikte yaş önergesi nedir? Kabul edildi mi? MHP'nin oyu ne oldu? Detaylar bu haberde...

Emeklilikte yaş önergesi nedir? Kabul edildi mi? MHP'nin oyu ne oldu?

Emeklilikte yaş önergesi reddedildi.

MHP'de krize neden olan EYT düzenlemesi Meclis Genel Kurulu'nda reddedildi...

MHP oylamada çekimser oy kullandı.

Devlet Bahçeli o ismi görevden aldı
TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti'nin, emeklilikte yaşa takılanlara yönelik araştırma önergesinin görüşülmesine dair grup önerisi CHP, İYİ Parti, HDP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

Bu önerge MHP'de krize yol açtı. Bahçeli, yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağını fakat Cumhur İttifakı'nın devam ettiğini belirtmişti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Erhan Usta'yı önergeye evet oyu verdiği için ve grubu da bu yönde oy kullanmaya yönelttiği için görevden aldığı öğrenildi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeni oylamada AK Parti gibi bu komisyonun kurulmasına hayır oyu vereceği açıklandı.

TESK'İN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR ÖNERİSİ

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorunlarının çözümü için hükümete ve siyasi partilere çağrılarını sürdürürken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan (TESK) kısmi destek geldi. Palandöken, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, emekliliğine bir yıl ya da daha az kalan ve prim gün sayısını doldurmasına rağmen yaş engeline takılanlar için emeklilik hakkı tanınması talebinde bulundu.

Çok sayıda esnaf ve çalışanın emeklilik için gereken tüm koşulları sağlamasına rağmen yaş engeli yüzünden bu haklarını elde edemediklerine işaret eden Palandöken, "Emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözmek bütçeye büyük yük getiriyor. Yaşa takıldığı için emekli olamayan çok sayıda kişi mağdur oluyor. Yaş sınırına takılan tüm vatandaşları emekli etmek yerine, bu durumda olanlar için emeklilik yaşı bir yıl aşağı çekilirse emekliliğine bir yıl ve daha az süre kalanların önü açılmış olur" dedi.

'9 BİN PRİM GÜN SAYISI 7 BİN 200'E İNDİRİLSİN'
Palandöken, prim gün sayısını ve sigortalılık süresini dolduranların yaş engeline takılmadan emekli olabilmesi için yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayarak, esnafın emekli olma şartları arasında yer alan 9 bin prim gün sayısının SSK'lı çalışanlarda olduğu gibi 7 bin 200'e indirilmesini önerdi.

Prim gün sayısını dolduran kamu çalışanlarının yaşa takılıp emekliliğe sevk edilerek mağdur bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Palandöken, bu kişilerin emekliliği beklerken 6-12 ay devletten işsizlik maaşı aldıklarını aktardı. Palandöken, "Oysa bu kesimin yaşı dolana kadar görevlerine devam etmesi hem devlet bütçesi açısından hem de kamu çalışanların mağdur olmamaları açısından daha iyi bir uygulama olur" ifadesini kullandı.

Emeklilikte yaş önergesi nedir? Kabul edildi mi? MHP'nin oyu ne oldu? ile ilgili etiketler emeklilikte yaş önergesi nedir kabul edildi mi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.