Emeklilere Temmuz'da çifte zam geliyor! Kurban Bayramı'nda 1500 lira ikramiye, 4 bin 600 lira en düşük maaş

Temmuz ayı yaklaşırken emekli vatandaşlar şimdiden ne kadar zamlı maaş alacakları konusunda heyecanlı bekleyişe başladı. Kurban Bayramı ikramiyelerinin 4 ila 8 Temmuz arasında ödenmesi beklenirken Haziran ayının sonuna kadar emeklilik dilekçesini de verenler bu imkandan yararlanabilecek. SSK ile Bağ-Kur’luların zam oranı yüzde 39 olarak tahmin edilirken 1500 lira bayram ikramiyesinin yanında en düşük emekli maaşı da 4 bin 600 lira olarak hesaplanmakta.

Temmuz zammı için heyecanlı bekleyiş devam ederken emekli vatandaşlar hem bayram ikramiyelerini hem de zamlı maaşlarının ne kadar olacağını sorgulamaya başladı. En düşük emekli aylığının 4 bin 600 lira olması beklenirken Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin de 1500 lira olarak gerçekleşmesi hedeflenmekte.

SGK’dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlara bu zam yansıtılacak.

Bunların yanında; SGK’dan aylık alan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine de ödeme yapılacak.

Emeklilere Temmuz'da çifte zam geliyor! Kurban Bayramı'nda 1500 lira ikramiye, 4 bin 600 lira en düşük maaş

Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin 1500 lira olması beklenirken diğer kesimlere de hisse yada iş göremezlik derecelerine göre ödeme gerçekleştirilecek.

9-12 Temmuz 2022’de idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde emekli ikramiyelerinin 4 ila 8 Temmuz 2022 tarihleri arasında ödenmesi planlanıyor. Bu tarihlerin detayları ise Haziran ayının hemen sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor. Bayram ikramiyesinden Temmuz ayında emekli aylığı bağlananlarda yararlanabiliyor.

En düşük emekli aylığı ise memurlarda 5 bin 970 lira, esnafta 4 bin 118 lira, 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda 4 bin 600 liraya kadar çıkacak. Ek iyileştirme ile zamların daha da artması planlanmakta.

Emeklilere Temmuz'da çifte zam geliyor! Kurban Bayramı'nda 1500 lira ikramiye, 4 bin 600 lira en düşük maaş ile ilgili etiketler Kurban Bayramı emekli maaş zam bayram ikramiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.