Emeklilere 4 bin lira bayram ikramiyesi müjdesi! Talimat verildi son söz Meclis'te!

Milyonlarca emekliye bayram ikramiyesi için güzel haberler gelmeye başladı. Ankara kulislerinde dolaşan son iddialar nezdinde asgari ücret, memur maaşları ve emekli taban aylığının ardından dikkatlerin emekli bayram ikramiyelerindeki zamma çevrildiği kaydedildi. 2022 yılında Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere toplamda 4 bin lira bayram ikramiyesi verilmesi gündemde.

Yeni yılda asgari ücrete yapılan zammın ardından bu seferde emekli bayram ikramiyeleri gündeme geldi. Büyük artışla beraber vatandaşlar azda olsa rahat bir nefes alırken milyonlarca emekli ve memur için enflasyon farkı dışında kalan ek zam müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmişti.

Emekli ve memur için ek zam talebi yasal düzenleme sonrasında Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Bununla beraberde SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları için taban fiyat 2500 liraya kadar çıkarken memur ve emeklisinin de zam oranı böylelikle yüzde 30.95 oldu.

Emekli Bayram İkramiyelerine Zam

Yinede resmi enflasyon artışının altında kalan milyonlarca emekli için Temmuz ayında yeniden bir artışın yapılması dikkate alınırken bayram ikramiyeleri için heyecanlı bekleyiş başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir TV programında emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin zamlanacağının sinyallerini verdi.

Emeklilere 4 bin lira bayram ikramiyesi müjdesi! Talimat verildi son söz Meclis'te!

Daha öncesinde 1000 TL olan emekli bayram ikramiyesi son yapılan zamla beraber 1100 TL olmuştu. Milyonlarca emekliyi sevindirecek olan haberde Ankara kulislerinden alınan son iddialar doğrultusunda emekli bayram ikramiyelerine yüzde 100 zam yapılacağı ve Ramazan ile Kurban Bayramlarında 2’şer bin lira olmak üzere toplamda 4 bin lira verileceği konuşuldu.

Bu bilgiler doğrultusunda; Ramazan Bayramında 2000 TL, Kurban Bayramında ise 2000 TL olmak üzere emeklilere toplamda 4 bin lira bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağı iddia edildi. Kararın Meclis’te önümüzdeki haftalarda görüşüleceği ve 2022 yılının ilk bayramı olacak Ramazan Bayramının hemen öncesinde emekli olan vatandaşlara herhangi bir başvuruya gerek olmadan emekli maaşı aldıkları banka hesaplarına 2 bin lira emekli bayram ikramiyesinin yatırılacağı beklenmekte.

Emeklilere 4 bin lira bayram ikramiyesi müjdesi! Talimat verildi son söz Meclis'te! ile ilgili etiketler emekli Ramazan Bayramı Kurban Bayramı bayram ikramiyesi emekli bayram ikramiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.