Emeklilere 2200 lira yılbaşı ikramiyesi geliyor! Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri zamlanıyor

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen ikramiyeler dışında yeni bir müjdeli haber daha geldi. 2023 yılından itibaren emekli vatandaşlara bu seferde 2200 lira yılbaşı ikramiyesi verileceği iddia edildi. Emeklilere yılbaşı ikramiyesinin resmileşmesi için bu kararın en kısa zamanda TBMM’de oylamaya sunularak yasallaşacağı belirtildi.

Emekli olan vatandaşlara her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 1100 TL ikramiye ödemesi gerçekleştirilmektedir. Yeni yıldan itibaren bu rakamın iki katına çıkarılarak 2200 lira yapılması planlanmaktadır.

Ekonomik anlamda zor günler içerisinde olduğumuz şu zamanda devlet yetkilileri emekli vatandaşların zorlanmaması adına yeni bir kararın daha eşiğine kadar geldi. Bundan sonra emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri dışında her yıl yılbaşı ikramiyesi alacakları iddia edildi.

Emeklilere 2200 lira yılbaşı ikramiyesi geliyor! Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri zamlanıyor

Özellikle son zamanlarda bankalar tarafından başlatılan emekli promosyonları ile az da olsa nakit ihtiyaçlarını karşılamışlardı. Zorlu şartlarda bankalardan kredi almak istemeyen emekliler için bayram ikramiyeleri büyük önem arz etmektedir.

Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere verilen 1100 TL ikramiyenin 2023 yılında 2200 liraya çıkarılacağı ve aynı rakamdan emeklilere üçüncü bir ikramiye olan yılbaşı emekli ikramiyesi ödeneceği iddia edildi. Emekli bayram ikramiyesi alanlar yılbaşı ikramiyelerini de yine hiçbir başvuruda bulunmadan maaşlarını aldıklarını bankalardan gerçekleştirebilecekler.

2200 TL Emekli Yılbaşı İkramiyesi

Emekli vatandaşlar için yeni düzenlemelere gidecek olan hükümet ilk olarak yılbaşında 2200 TL ikramiye vermeyi düşünüyor. Emekli ikramiyesi alacak olanlar için yılbaşı ikramiyesi iki bayramda olduğu gibi yine karşılıksız ve geri ödemesiz olacak.

Emeklilere 2200 lira yılbaşı ikramiyesi geliyor! Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri zamlanıyor - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakın bir zamanda açıklanması beklenen emekli yılbaşı ikramiyelerinin ilk olarak 2023 Ocak ayında emeklilerin maaşlarını aldıkları anlaşmalı banka hesaplarına 2200 TL yatması planlanıyor. Meclis’in açılmasının sonrasında emekli yılbaşı ikramiyesinin oylamaya sunulması ve kabulünün hemen ardından da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Emeklilere 2200 lira yılbaşı ikramiyesi geliyor! Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri zamlanıyor ile ilgili etiketler emekli yılbaşı ikramiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.