Emekliler ne kadar zam alacak? Kaç para?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammını bekliyorlar. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklilerinin enflasyon farkı açıklandı. Peki emekliler ne kadar zam alacak? Kaç para? 2018 Temmuz zam oranı nedir? Detaylar haberimizde...

Emekliler ne kadar zam alacak? 12.3 milyon emeklinin zam oranın belli olacağı yarını bekliyor.SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı ile memur emeklilerinin zam oranları açıklandı. Peki emekliler ne kadar zam alacak? Kaç para? 2018 Temmuz zam oranı nedir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Emekliler ne kadar zam alacak? Kaç para?

TÜİK haziran ayı TÜFE rakamlarını açıkladı. 

ARALIK AYINA GÖRE ARTIŞ % 9.17

TÜFE'de 2018 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %2,61, bir önceki yılın Aralık ayına göre %9,17, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,39 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,49 artış gerçekleşti.

EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU

İlk 5 ayda enflasyon yüzde 6.39 oranında gerçekleşmişti. Haziran ayı enflasyonu ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı da belli oldu. Buna göre, Emekliler yüzde 9.17 oranında zam alacak. 

Memur Emeklileri ise yüzde 3,5'luk toplu sözleşme artışına ilaveten enflasyon verisinin eklenmesi ile yüzde 8.67'lik zam alacak. 

AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ %5,98 İLE GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER GRUBUNDA

Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Haziran ayında endekste yer alan gruplardan, haberleşmede %4,76, ulaştırmada %2,66, ev eşyasında %2,24 ve eğlence ve kültürde %2,16 artış gerçekleşti.

AYLIK DÜŞÜŞ GÖSTEREN TEK GRUP %1,15 İLE GİYİM VE AYAKKABI

Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Haziran ayında endekste yer alan gruplardan sadece giyim ve ayakkabı grubunda %1,15 oranında düşüş gerçekleşti.

YILLIK EN FAZLA ARTIŞ %24,26 İLE ULAŞTIRMA GRUBUNDA

TÜFE'de, bir önceki yılın aynı ayına göre ev eşyası %18,91, gıda ve alkolsüz içecekler %18,89, çeşitli mal ve hizmetler %16,79 ve lokanta ve oteller %13,30 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ %3,69 İLE SAMSUN, TOKAT, ÇORUM, AMASYA'DA

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey'de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış %10,52 ile TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış %17,38 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış %12,58 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde gerçekleşti.

Haziran 2018'de endekste kapsanan 407 maddeden; 58 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 289 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 60 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

 
EMEKLİLİK
 
Emeklilik, kişilerin yasalarca belirlenen uzunca bir süre çalıştıktan sonra çalışma hayatından tamamen çekilmeleri. Bu kimselere emekli veya tekaüt denir. Emekliler, geçmiş hizmetleri nedeniyle, çalışmaksızın, belirli ve düzenli bir gelir almaya hak kazanırlar. Bununla birlikte, gündelik kullanımda, kanuni zorunluluğu doldurmadan iş bırakmış kimseler de zaman zaman emekli olarak adlandırılırlar.
 
Emeklilik, genellikle kişinin ekonomik durumunun yanı sıra hayattaki rolünde de önemli değişikliklerin meydana gelmesi anlamına gelir.
Emekliler ne kadar zam alacak? Kaç para? ile ilgili etiketler emekliler ne kadar zam alacak oranı nedir kaç para
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.