Emekliler 1000 lira promosyon istiyor

3 yılda bir bankalar tarafından verilen 300 - 450 TL arasında değişen promosyon rakamının çok az olduğu ifade edildi.

Bankaların teklif ettiği promosyonlar emeklileri kızdırdı. Banka banka dolaşarak dilenci muamelesi görmek istemediklerini söyleyen emekliler, “Net 1000 lira promosyon istiyoruz" dedi.

Emekliler 1000 lira promosyon istiyor

Tüm Emekli-Sen'e bağlı emekliler, Bursa Osmangazi metro istasyonunda bir araya gelerek iktidardan 1000 liralık promosyon talebinde bulundu.

Sözcü'nün haberine göre; düdükleriyle ve tencere tavalarla protesto eylemine katılan emekliler, 3 yılda bir bankaların ödediği 300, 375 ve 450 liralık promosyonun çok az olduğunu haklarının yenildiğini ifade etti.

"PROMOSYONDA SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ"

Türkiye genelinde emekli promosyonu ile alakalı imza kampanyaları düzenlendiğini ifade eden Tüm Emekli-Sen Bursa Şubesi Başkanı Günay Onayman, "Promosyonda söz sahibi olmak istiyoruz. Ülkenin her yanında, 102 şube ve temsilciliğimizle imza kampanyaları düzenledik. Bakanlık yetkilileri, promosyon miktarını belirlerken, emekli sendikalarıyla görüşmelidir” dedi.

Onayman, "Emeklileri ayrıştırmadan, banka banka dolaştırmadan, üç yıl için net 1000 TL promosyon istiyoruz. Bizler banka banka gezerek dilenci muamelesi görmek istemiyoruz. Emeklilerden yüzde 5 kesinti ve ikramiyelerinin kesilmesi emeklilerin yaşamına yönelik bir saldırıdır. Bu politikalar, emekliyi sefaletin dibine göndermektir" diye konuştu.

Emekliler 1000 lira promosyon istiyor ile ilgili etiketler emekli promosyon banka promosyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.