Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen: ABD yaptırımlarına karşı Kürecik'i kapatalım

ABD'nin S-400 alımı nedeniyle Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlara ilişkin değerlendirmede bulunan Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Ankara'ya kritik bir çağrıda bulunarak, Malatya'da yer alan NATO üssü olarak kullanılan Kürecik'in kapatılması gerektiğini vurguladı.

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, ABD’nin Türkiye'ye yaptırımlarına karşı Ankara’nın atması gereken adımlarını sıraladı.

KÜRECİK'İ KAPATMALIYIZ

Türkiye’nin tehdit algısının değiştiğini vurgulayarak, “Türkiye bir NATO üyesi ama tehditler ne kuzeyden ne doğudan; Ege’de, Doğu Akdeniz’de, Suriye’de, Irak’ta Atlantik yapısı ülkelerden geliyor” diyen Eslen, İsrail’e fırlatılabilecek balistik füzeleri önleme amacıyla 2012’de Malatya’nın Kürecik ilçesine kurulan ABD yapımı AN-TPY-2 radarına dikkat çekerek, üssün kapatılması gerektiğini savundu.

Cumhuriyet’e konuşan Eslen, her ülkenin kendi güvenliğini inşa ettiğine değinirken Türkiye’nin güvenliğinin “çatısı açık bir yere” benzetilebileceğini söyledi.

Eslen, “4 duvarı inşa etmişiz ama çatısı yağmura, doluya, kara, rüzgâra karşı açık. Kar, yağmur, dolu Türkiye’ye yönelebilecek balistik füzeler ve savaş uçakları oluyor. Güvenliğimizde büyük bir boşluk var” ifadesini kullandı.

Eslen, bu boşluğun kapatılması için ABD ve Çin gibi ülkeler ile görüşüldüğünü ancak görüşmelerin sonuçlanmaması nedeniyle Türkiye’nin S-400’lere yöneldiğini belirtti.

‘TÜRKİYE BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAR’

S-400’lerin, Türkiye’ye yönelik tehditler nedeniyle alındığına işaret eden Eslen, tehditler olarak PKK’nın; ABD tarafından silahlandırılan PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin; başta Amerika olmak üzere NATO üyesi bazı ülkeler tarafından kurulmak istenen PKK devletinin; NATO üyeleri Amerika ve Fransa’dan, NATO üyesi Türkiye’ye karşı kullanmak üzere savaş uçakları alan ve almak isteyen NATO üyesi Yunanistan’ın bulunduğunu kaydetti.

“Burada çok ciddi bir çelişki var” diyen Eslen, Doğu Akdeniz’de, Türkiye’ye karşı ABD tarafından desteklenen bir koalisyon olduğu yorumunu yaptı.

Yeni bir dünya düzeni kurulduğunu ve bu düzen mücadelesinde Rusya ve Çin’in ABD’ye karşı mücadele ettiğini söyleyen Eslen, “Türkiye bu mücadelede hangi tarafta olursa o tarafa çok büyük avantajlar sağlar, hangi tarafta olmazsa o tarafa da çok büyük kayıplar verdirir” dedi.

 

 

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen: ABD yaptırımlarına karşı Kürecik'i kapatalım ile ilgili etiketler ABD Türkiye NATO Malatya Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen Nejat Eslen kürecik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.