Emekli promosyonunda bloke oyunu

Emekli maaşlarında verilen promosyon miktarı arttıkça hareketlilik de hızlandı. Bankalar ellerindeki emekliyi kaybetmemek için ise yeni yöntemleri devreye almaya başladı. Bunların başında da emekliye verilen düşük faizli kredi nedeniyle konulan bloke oldu.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Emekli maaşlarına verilen ve binli rakamları geçmeyen 3 yıllık promosyonda Pandora’nın kutusunu Akbank 7 bin lirayı geçen promosyonla açmıştı.

Kamu bankaları yarışa girmeyince özeller rekabeti başladı. Hareket fazla olunca bazı bankalar kredi verdikleri müşterilerinin maaşına bloke koyarak transferini engelledi.

 

7 bin 500 liralık promosyon için maaşlarını taşımak isteyen emekliler ilginç bir engel ile karşılaştılar.  Banka emeklinin maaş taşıma talebini reddetti.

Gerekçesi ise kısa bir süre önce kullandırılan kredi oldu. Kredinin taksitlerinin düzenli olarak ödenmesi ve hiç bir şekilde gecikme olmaması nedeniyle banka taşımaya onay vermedi. Bu konuda son 3 günde yüzlerce şikayet gerçekleşti.

Söz konusu bankaların gerekçesi ise kredi çekerken emeklilerin sözleşmenin bir maddesine onay verdiğini gösterdi.

Emekli promosyonunda bloke oyunu ile ilgili etiketler emekli Banka promosyon Akbank bloke
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.