Emekli özel harekatçı hangi ülkeyi işaret etti?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikastı hakkında cevaplanmayan soru işaretleri gündemdeki yerini koruyor. Eski özel harekatçı Yesugay Aksakal'dan da saldırıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi

Çevik Kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş'ın Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a yönelik suikastı birçok soru işaretini ortaya çıkarttı. “Meslekte sadece 2,5 yıl geçirmiş bir polis suikast düzenleyebilir mi?”, “Yakasındaki rozet neyi temsil ediyor?”, “Operasyonda neden öldürüldü? Canlı yakalanamaz mıydı?” gibi sorular gündeme geldi.

Eski özel harekatçı Yesugay Aksakal, suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın özel eğitimli olduğunu, silah tutuş tekniğinin bir batı ülkesinin eğitim taktiğine benzediğini belirtti.

2012 yılında emniyet müdürlüğünden emekli olan Yesugay Aksakal, Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneğinin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Aksakal, görevi süresince özel harekat, terörle mücadele ve devlet büyüklerini koruma birimlerinde çalıştı. Yakın alan çatışmaları, rehine kurtarma gibi konularda da uzman. Aksakal'ın suikasta ilişkin görüntüler üzerinden yaptığı ilk değerlendime “Çok profesyonelce yapılmış, istihbaratlı bir operasyon” şeklinde oldu.

211220162358139674374_3.jpg

Mert Altıntaş'ın 2 buçuk yıllık bir polis memuru olduğunu hatırlatan Aksakal'ın tespitleri şöyle:

DURUŞU, MİMİKLERİ PROFESYONEL

“Eylemi yaptıktan sonra çok soğukkanlı olduğunu görüyoruz. 2,5 yıllık bir polis memurunun silahı bu kadar güzel kullanabilmesi, bu kadar otokontrolünün olması, bu kadar soğukkanlı olması çok dikkat çekici. Duruşuyla, fiziki koordinasyonuyla, bakışlarıyla, kontrolleriyle, mimikleriyle çok profesyonel... Bu basit bir çevik kuvvet polisi değil. Muhtemelen bir eğitimden geçmiş. Silah kavrayış tekniği bir ülkenin eğitim taktiklerine benziyor. Bir batı ülkesinin. Biz bu teknikleri biliyoruz, görebiliriz. Uzmanı olmayan bir kişi göremez.

“Rahmetli büyükelçinin yanına koruma almamış olması da zafiyet yaratıyor. Bunun istihbaratı çok güzel yapılmış. Ayrıca o polis orada tek başına olmayabilir. Yanında ya da çevresinde talimat aldığı kimseler olabilir.

Yakasındaki rozet, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla devlet büyüklerini koruma polislerinin rozetine benziyor. O rozetler korumada çalışan polislere zimmetli verilir. Mesela terör şubesindeki polisin öyle bir rozeti olmaz.

“Operasyonu yapan arkadaşlar bana göre doğru yaptılar. Diyelim ki, o şahsı sağ almak için bir rehine kurtarma operasyonu uygulanıyor. Bir saat sonra teslim alındı ya da bir şekilde zaman geçti. Büyükelçi hastaneye getirildiğinde doktorlar '10 dakika önce gelse yaşatacaktık' dese ne olacaktı? Orada önemli olan şu; eylem yapılmış ve bir büyükelçi vurulmuş yerde yatıyor. Belki yaşıyor. Mecbur rehineyi kurtaracaksınız. Riske giremezsiniz. Bu çok kritik bir karar.”

Emekli özel harekatçı hangi ülkeyi işaret etti? ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.