Emekli maaşlarına 1.300 TL'lik yeni bir zam daha gündemde! Emekli maaşında artışa neden olacak yeni düzenleme merak ediliyor!

2023 yılında emeklilere yönelik yapılan düzenlemeler devam ediyor. Emeklilerin yüzünü güldürecek yeni bir çalışma olduğu iddiaları ise dikkat çekti. Eğer bu olursa maaşlar 1.300 TL aratacak!

Yeni yılda en düşük emekli maaşının 3.500 TL’den 5.500 TL’ye çıkarılması, 3600 ek gösterge ve EYT gibi düzenlemelerin devreye girmesiyle emeklilerin kazanımları arttı. Öte yandan devam eden banka promosyonları da tüm emeklilerin maaşa ek nakit fırsatlarından yararlanmasını sağlıyor.

2023 yılı itibariyle emeklilerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Refahın artırılmasına yönelik çalışmalar ile emeklilerin birçok yeni ek ödeme almaları sağlanabilir. Maaşlara 1.300 TL’lik zam gelmesi konusu da dikkat çekiyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA 1.300 TL ARTIŞ GELEBİLİR!

Emekli maaşlarını artıracak yeni formüller üzerinde çalışıldığına dair açıklamalar gündeme geldi. Ortaya çıkan yeni iddialara göre 2000 yılı öncesinde emekli olanların, aynı prim kazancı ve prim gün sayıları ile 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK ve Bağ Kur’lulardan daha fazla maaş almaları dikkat çekti.

Her iki sigorta kolu için hizmet eşitlemesi olmasına yönelik yeni bir çalışma yapılması öngörülüyor. Bir süredir gündeme gelen çalışma konusunda henüz resmi bir açıklama olmasa da yakın zamanda konuya ilişkin düzenlemelerin yapılması sağlanacak.

SGK VE BAĞ KUR ARASINDA PRİM EŞİTLEMESİ OLABİLİR!

Emekli maaşlarına 1.300 TL'lik yeni bir zam daha gündemde! Emekli maaşında artışa neden olacak yeni düzenleme merak ediliyor!

İntibak yasasının çıkması halinde 2000 yılından sonra emekli olanların maaşlarının yeniden hesaplanması ve maaşlarda bu hesaplamalara bağlı olarak 1.300 TL’ye varan artışların olabileceği ifade ediliyor. Söz konusu çalışma kapsamında 2000 yılı öncesinde emekli olanların aynı prim kazancı ve prim gün sayılarına 2000 ve sonrasında emekli olan 4A’lının ve 4B’liden daha fazla maaş almasına dikkat çekiliyor.

İlgili sigorta kollarında prim eşitlemesini öngören yeni bir çalışma gelmesi halinde söz konusu emeklilerin 1.300 TL’ye varan maaş artışı alması bekleniyor. Buna ek olarak 2023 yılı itibariyle emeklilere ödenecek bayram ikramiyeleri ve emekli promosyonları da emeklinin yeni yılda maaş ek nakit desteklerinden yararlanmasını sağlayacak.  

Emekli maaşlarına 1.300 TL'lik yeni bir zam daha gündemde! Emekli maaşında artışa neden olacak yeni düzenleme merak ediliyor! ile ilgili etiketler emekli maaşı emekli SGK Bağkur
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.