Emekli maaşları ne zaman ödenecek? 2021 Nisan emekli maaşları bayram öncesi yatacak mı?

2021 emekli memur maaşları Ramazan Bayramı öncesi yatar mı sorusuna yanıt arayan vatandaşlar heyecanlı bekleyişe başlarken son dakika haberleri de peş peşe geldi. Daha öncesinde kanun neticesinde memurların maaş alacakları gün 15’i olarak belirlenmişti. Peki, memur maaşları ne zaman, ayın kaçında yatacak?

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile Nisan ay ıemekli  memur maaşlarının ne zaman yatacağı vatandaşlar tarafından merak edildi. Memurların her ayın 15’inde maaş aldıkları zamanın Ramazan Bayramı içerisine gelmesi maaşların önceden yatacağının sinyallerinden oldu. Yani, 2021 Nisan ayı memur maaşlarının erken yatması gündemde.

EMEKLİ MEMUR MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ YATAR MI?

Henüz memur maaşlarının Ramazan Bayramı öncesinde yatacağına dair bir bilgilendirme yapılmadı. Kanuna göre; memurların maaş alacağı gün her ayın 15’ine denk gelmektedir. 657 sayılı kanuna tabii olarak görev yapan hekimler, öğretmenler, belediye ya da diğer memurlar için de bu aynıdır.

Mayıs ayının 15’inin hem hafta sonuna hem de Ramazan Bayramı 3. gününe denk gelmesi nedeni ile erken yatabileceği ifade edildi. Memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yattığı kanun çerçevesinde belirtilmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz" açıklamasını yaptı.

Emekli maaşları ne zaman ödenecek? 2021 Nisan emekli maaşları bayram öncesi yatacak mı?

EMEKLİ MEMURLAR NE ZAMAN MAAŞ ALIR?

Memurlar, emekli sandığından emekli olmaktadırlar. Emekli memurlar maaşlarını aynı gün almazlar. Burada emeklilerin maaş alacağı gün, doğum tarihlerine göre belirlenmektedir. Tüm emeklilerin maaşları ayın ilk 5 günü içerisinde ödenir.

Emekli maaşları tahsis numarası ve doğum tarihi baz alınarak hesaplara yatırılmaktadır. Yani tahsis numaranız ve doğum tarihinize göre emekli maaşınızın yatırılacak olduğu değişiklik gösterebilmektedir. 4A SSK kapsamında emekli olanların emekli aylıklarının ödeneceği tarih de tahsis numarasının son rakamına göre belirlenmektedir.

Tahsis numarasının son rakamı 9 olanlara her ayın 17'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 7 olanlara her ayın 18'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 5 olanlara her ayın 19'unda,

Tahsis numarasının son rakamı 3 olanlara her ayın 20'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 1 olanlara her ayın 21'inde,

Emekli maaşları ne zaman ödenecek? 2021 Nisan emekli maaşları bayram öncesi yatacak mı? - Resim : 2

Tahsis numarasının son rakamı 8 olanlara her ayın 22'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 6 olanlara her ayın 23'ünde,

Tahsis numarasının son rakamı 4 olanlara her ayın 24'ünde,

Tahsis numarasının son rakamı 2 olanları her ayın 25'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 0 olanlara her ayın 26'sında aylıkları ve sürekli iş kazası sürekli iş göremezlik gelirleri ödenmektedir.

Emekli maaşlarının hesaba geçtiği saat değişebilmektedir. Fakat ödemelerin büyük bir çoğunluğu saat 00:00 ile 03:00 arasında gerçekleştirilir. Yani sabah kalktığınızda emekli maaşınız büyük ihtimalle hesabınıza geçmiş olacaktır.

Emekli maaşları ne zaman ödenecek? 2021 Nisan emekli maaşları bayram öncesi yatacak mı? ile ilgili etiketler memur emekli maaş bayram Ramazan Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.