Emekli maaşıyla geçinemeyenler için bilinmeyen detay! Aynı anda SGK’dan 3 maaş alınabiliyor!

Tek emekli maaşı ile geçinmekte zorlananların gözünden bu detay kaçmış olabilir. Bu yöntemle 3 maaşa kadar aylık alınabiliyor. Bu şartları taşıyorsanız hemen başvurun…

Türkiye’de son yıllarda giderek artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle tek emekli maaşıyla hatta tek maaş ile geçinmek bir hayli zorlaştı. Ek gelir elde etmek ve çeşitli devlet desteklerinden yararlanmak isteyen kişilerin sayısı da bu kapsamda artış gösterdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden çift maaş alınıp alınmayacağı konusu ise çok sık gündeme geliyor. Bazı şartları sağlayan vatandaşların SGK’dan birden fazla ödeme almalarına da olanak sağlanabiliyor. Ancak ilgili kanun ve yönetmeliklerde belirlenen tüm şartların sağlanması gerekiyor.

SGK’DAN ÇİFT MAAŞ ALMA YÖNTEMİ

Ülkemizde son dönemde EYT başta olmak üzere emeklilik, maaş hesaplamaları ve sigortalılık konularında birçok yeni düzenleme yapılmaya devam ediyor. Mevcut uygulamaya göre SGK’tan iki maaş birden alınması sağlanabiliyor. SGK bu kapsamda kazanılmış hakkın devamlılığı hususuna dikkat ediyor.

Hangi sigorta koluna tabi olunduğu fark etmeksizin belirlenen şartlara uygun olunması halinde kurumlardan 2 maaş birden alınabilme imkanı sunuluyor. Buna göre SGK emeklilik şartlarını yerine getirilerek, emekli hakkı elde eden SSK’lı bir kadın, çift maaş alabiliyor.

SGK’DAN 3 MAAŞ NASIL ALINIR?

Emekli maaşıyla geçinemeyenler için bilinmeyen detay! Aynı anda SGK’dan 3 maaş alınabiliyor!

Mevcut uygulamalar kapsamında SSK (4/A) emeklisi bir kadın Bağ Kur emeklisi olan eşinin vefat etmesi halinde ayrıca dul aylığı alabiliyor. Bu kapsamda hem SSK hem de Bağ Kur’dan dul aylığı alınabiliyor. Emeklinin vefatı durumunda kalan hak sahipleri için SSK ve Bağ Kur emeklisi ise %50, Emekli Sandığı emeklisi ise %75 oranında maaştan aylık alabilme hakkına sahiptir.

Emeklinin vefatı halinde geride kalan hak sahiplerine değişen oranlarda maaş bağlanabiliyor. Belirli koşullara haiz olunması halinde SGK’tan 3 maaşa kadar aylık alınması bile sağlanabiliyor. Eşi vefat eden ve aynı zamanda babası veya annesinden yetim aylığı alanlar bu kapsamda belirlenen tüm şartları sağlamaları halinde 3 maaş alabilecek. SGK’tan emeklilik, dul ve yetim aylığı olarak farklı oranlarda maaş alınması mümkündür.  

Emekli maaşıyla geçinemeyenler için bilinmeyen detay! Aynı anda SGK’dan 3 maaş alınabiliyor! ile ilgili etiketler SGK emekli maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.