Emekli maaşı sorgulama 2020! T.C ile emekli maaşı sorgulama e-Devlet

Çalışma hayatında uzun süreli bir şekilde bulunan vatandaşların, aktif çalıma hayatlarına veda etmesine emeklilik denilmektedir.Emekli olan vatandaşlar, geçmiş hizmetleri sebebi ile çalışmaksızın, belirli ve düzenli bir gelir almaya hak kazanmaktadırlar. Her ay düzenli bir şekilde maaşlarını alırlar. 4A, 4B ve 4C gibi sigorta gruplarından hangisinden sigortanız bulunmakta ise ona göre emekli maaş işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı hakkında vatandaşlar bilgi sahibi olmak istiyor.

Emeklilik hayali kuran binlerce vatandaşlar gerekli bazı şartları sağlamaları gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi yaş ve prim günleridir. 55 yaşını ve 5000 prim gününü tamamlayan her vatandaş emekli olmaya hak kazanırlar. Gerekli belgeleri, gerekli kurumlara teslim ettikten sonra emekli olmaya hak kazanan vatandaşlar emekli olurlar. Emekli olan ve olmaya hazırlanan vatandaşlar tarafından emekli maaşı hakkında çok fazla araştırma işlemi gerçekleşmektedir. Bunlardan biri emekli maaşı sorgulama işlemidir. Özelliklede emekli maaşı sorgulama tc ile şifresiz konusu merak edilen sorulardandır.En yakın sigorta kurumunda veya internet üzerinden sorgulama işleminizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaş sorgulama e-devlet ve emekli maaş sorgulama hattı nedir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Emekli maaşı sorgulama 4b işte detaylar.

 EMEKLİ MAAŞ SORGULAMA

 Aktif çalışma hayatını sonlandıran emekli vatandaşlar, emeklilik maaşlarını almak için heyecanlanmaktadırlar. Emekli maaşlarını nereden sorgulayabileceklerini merak etmektedirler. Günümüzde istediğimiz her bilgiye ulaşmamız çok kolay bir şekilde meydana gelmektedir. E-devlet kapısı üzerinden veya yahut Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden de gerekli bilgilerinizi doğru bir şekilde girerek öğrenebilirsiniz. Daha önce E-devlet kapısından giriş yapmadınız ise herhangi bir PTT şubesinden gidip geçici olmak üzere verilmiş şifrenizi alıp giriş işleminizi yapabilirsiniz. 

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA E-DEVLET 

Emekli maaşını merak eden vatandaşlar e-devlet üzerinden kolay bir şekilde öğrenebilmektedirler. Bunun için yapmanız gereken ilk önce e-devlet şifresi almaktır. E-devlet şifresi almak için en yakın ptt şubesine giderek2 TL karşılığında edinmiş olduğunuz e-devlet şifresi ve tc kimlik no ile giriş işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra hangi sigorta grubunda iseniz ona tıklayınız. 4A grubu iseniz, arama çubuğuna 4A grubu aylık bilgisi yazarak emekli maaş bilgisine ulaşabilirsiniz. 

EMEKLİ MAAŞ SORGULAMA HATTI 

Günümüzde artık teknolojinin gelişmesi ile istediğiniz her bilgiye ulaşabilirsiniz.İnternet üzerinden emeklilik ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere bir tık ile ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey arama motorunu emeklilik hakkında merak ettiğiniz soruyu yazın ve enter yapın.Ayrıca emekli maaşı sorgulama telefondan da kolay bir şekildeyapabilirsiniz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi ALO 170'i telefonunuz ile tuşlayarak müşteri temsilcilerinden emeklilik hakkında bilgileri öğrenebilirsiniz. 

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA 4B 

Emekliliğini eski adı BAĞ-KUR olan 4Bhizmetine bağlı olarak tamamlayan vatandaşlar emekli maaşları hakkında sorgulama işlemini nereden gerçekleştirebileceklerini merak etmektedirler. Emeklilikte4B grubuna bağlı olan çalışanlar genellikle, kariyer meslek grubu olarak adlandırılan meslekler dışında kalan kadrolardan oluşmaktadır. Bunlar;Mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru gibi kişileri içermektedir. 4B grubu emekli maaş sorgulama işlemi için yapmanız gerekenler bu linke tıklayarak https://www.turkiye.gov.tr/4b-emekli-aylik-bilgisie-devlet şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. 4B grubu sigorta hizmet dökümüne ve maaş bilgisine, emeklilik hakkında merak ettiğiniztüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.