Emekli maaş zammı ne kadar oldu? 2020 Emekli zammı belli oldu mu?

Emekli maaş zammı ne kadar oldu? Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri yarın açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Maaşlarına yansıyacak zam oranının ne zaman belli olacağı merak ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), aralık ayı enflasyon oranlarını saat 10:00'da vatandaşlara duyuracak. Emekliler ne kadar zam alacaklarını araştırmaya başladı. İşte Emekli maaş zammı ne kadar oldu? 2020 Emekli zammı belli oldu mu? Merak edilen detaylar haberimizde...

Emekli maaş zammı ne kadar oldu? Maaşlarına yansıyacak zam oranının ne zaman belli olacağı merak ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), aralık ayı enflasyon oranlarını saat 10:00'da vatandaşlara duyuracak. Emekliler ne kadar zam alacaklarını araştırmaya başladı. Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri yarın açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. İşte Emekli maaş zammı ne kadar oldu? 2020 Emekli zammı belli oldu mu? Merak edilen detaylar haberimizde...

Milyonlarca emeklinin Ocak zammı için geri sayımı sürüyor. Emeklilerin heyecanlı bekleyişi devam ederken yeni yılın gelmesiyle birlikte emekli maaşlarına yapılacak zam oranı merak konusu oldu. Emekliler, bu yıl 2 kez zam, 2 kez bayram ikramiyesi alacak. Ayrıca emeklilerin büyük çoğunluğuna Mart'tan itibaren ikinci promosyon ödemeleri başlayacak.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekliler, ilk kazancı bu ay elde edecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2019'un ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve 2019'un ikinci yarısında enflasyon yüzde 5'i aşarsa enflasyon farkı verilecek. Zam oranı yarın belli olacak.

İKİNCİ ÖDEME YAPILACAK

Emeklilerin büyük çoğunluğu için 2020 promosyon yılı olacak.

Banka promosyonları Mart 2017'de başlamıştı. Bu tarihte başvurup 3 yıllık promosyon alanlar, Mart 2020'den itibaren ikinci kez bu imkandan faydalanabilecek.

2020 yılı içinde emekli olanlar da bankasını seçerek promosyon alabilecek.

Taban promosyon maaşa göre 300, 375 ve 450 lira olarak uygulanıyor. Bu tutarların rekabetle artması bekleniyor.

TARİH BELLİ

Emeklilere 2020'de de iki kez bayram ikramiyesi ödenecek.

Tutarlarda değişiklik yapılmazsa biner lira ödenecek. Ramazan Bayramı ikramiyesinin 18-22 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiyesinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

-1-6 OCAK: Memur emeklilerine maaş, ay içinde zam farkı

-3 OCAK: Zam oranları belli olacak.

-17-27 OCAK: SSK emeklilerine zamlı maaş

-24-28 OCAK: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş

.

Emekli maaş zammı ne kadar oldu? 2020 Emekli zammı belli oldu mu? ile ilgili etiketler emekli emekli maaşı 2020 emekli zammı 2020 emekli zammı emekli zam oranı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.