Emekli emniyet müdürü: Çetede faal bir polis de olmalı...

Sabah yazarı Hıncal Uluç "Eski bakan nasıl dolandırıldı?" sorusunun izini sürdü...

Son günlerde artan telefon dolandırıcılığı olaylarına ünlü isimler de hedef olmaya başladı.

İstanbul Bebek'te 79 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet Demirel'in 10 günde 10 milyon, ünlü sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı'nın da 500 bin lira ve altınlarını dolandıran şahısların son kurbanı Eski Devlet Bakanı Azimet Köylüoğlu oldu.

50. Hükümet'te İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı görevinde bulunan 82 yaşındaki Köylüoğlu, kendisini arayan kişilere inanarak 15 milyon lira değerindeki gayrimenkulü dolandırıcılara devretmek istedi!

Türkiye Cumhuriyetinde önemli görevlerde bulunmuş kişilerin bile tüm uyarılara karşın bu tuzağa düşmesini tuhaf bulan Sabah yazarı Hıncal Uluç ise konuyu eski bir emniyet müdürüne sordu.

Emniyet Müdürü, Uluç'a "Yani büyük olasılıkla çetede faal bir polis de olmalı.." açıklaması yaptı.

Uluç "Soygun çetesinde telefon satanlar ve polisler mi var!.." yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Sadece ülkemizde değil, dünyada ünlü profesörlerimizden sonra, bu ülkede, devletin yüksek görevlerinden emekli olmuş, sonra milletvekilliği ve nihayet bakanlık yapmış, İTÜ mezunu bir mühendisi de dolandırdılar, telefonla arayıp "Biz polisiz" diyenler..

Gün geçmiyor, böylesi bir soygun haberi gazetelerin manşetlerine taşınmasın.

Bu koskoca bilim adamları, devlet deneyimini en yukarılarda yaşamış olanlar bu tuzaklara nasıl düşüyorlar?.

Üstelik devlet cep telefonlarına durmadan, "Telefonla 'Biz polisiz' diye arayanlara kanmayın. Polis telefonla aramaz. Evinizde, işinizde sizi bulur. Yüz yüze konuşur. İnanmayın, dolandırılmayın" mesajları atarken..

Benim cebime en az 10 defa düştü.

En yüksek eğitimi görmüş, devlette en tepeye kadar çıkmış, kamu kurumlarında genel müdürlük yapmış.. Sonra milletvekili, sonra bakan olmuş bir insan, evindeki ve bankasındaki tüm para ve kıymetli eşyaları birer birer ve kendi elleriyle dolandırıcılara taşımış.. En son Sarıyer'deki bilmem kaç milyonluk villasının tapusunu da devrederken, bir vekâlet sorunu çıkmış, oğlu işin içine girmiş de rezilliği ortaya çıkarmış.

Ben, "Bu kadar kolay dolandırılan insanlar, ya çok çabuk zengin olma hayaline kapılanlar (Çiftlik Bank'a koşarak gidenler gibi) ya da geçmişinde bir şekilde mali açığı olanlar, herhalde" dediğimde, çok eski bir Emekli Emniyet Müdürü arkadaşım "Bence başka.." dedi..

Anlattıkları tüyler ürperticiydi.

"Bir eski profesyonel olarak söylüyorum. Bu rastgele bir dolandırıcılık değil, çok iyi örgütlenmiş bir çete işi" dedi. Ve anlattı..

"Bir defa tüm işleri cep telefonu ile.. Kullandıkları cep telefonları hemen her aramada değişiyor, bu bir. İkincisi, seçtikleri kurbanın cebini nasıl buluyorlar?. Demek ki, o çetede mutlak sim kartları yani cep telefonu satan birisi var. İkincisi, son profesör dolandırılırken, güven sağlamak için bir PTT telefonu numarası bıraktılar. 'Bizi oradan arayabilirsin' diye.. Bu telefon İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne aitti.. Yani büyük olasılıkla çetede faal bir polis de olmalı.."

Dünkü gazetede eski bakanın dolandırılması haberini okurken, bir cümle dikkatimi çekti.

"Dolandırıcılar bu olayda 10'a yakın cep telefonu kullandı.."

Yani cepleri sim kartı dolu.. Yani.. İçlerinde bir cep telefonu satıcısı olması gerçekten kuvvetle muhtemel..

Şimdi İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya soruyorum..

"Yıllardır devam eden, birbirinin tıpkısının aynisi bu soyguncuların kökü neden kazınmıyor?. En okumuşlar, en üst düzey hatta kamu görevlileri bu tuzağa birbirleri ardına düşerken, polisiniz işi hâlâ nasıl çözemiyor ve halka, sistemin kimler tarafından kurulduğunu ve nasıl işlediğini neden hâlâ anlatamıyor?."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN....

 

Emekli emniyet müdürü: Çetede faal bir polis de olmalı... ile ilgili etiketler Hıncal Uluç telefon dolandırıcılığı köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.