Emekli amiraller için ilk karar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı Montrö bildirisine imza atan 104 emekli amiralin lojman ve koruma hakları iptal edildi. Bu sabah, bildiriyi hazırladığı iddia edilen 10 amiral gözaltına alınmış, 4 kişi ise yaş haddinden dolayı emniyete çağrılmıştı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Montrö bildirisine imza atan 104 emekli amiralin lojman hakları ve koruma hakları iptal edildi.

10'U GÖZALTINDA, 4'Ü İFADEYE ÇAĞRILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen emekli amiraller Ergun Mengi, Atilla Kezek, Ankara'da; Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç ve Türker Ertürk, İstanbul'da; Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal ise Kocaeli'de bu sabah gözaltına alındı.

Emekli amiraller Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'ın ise 3 gün içinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri tebliğ edildi.

Emekli amiraller için ilk karar ile ilgili etiketler soruşturma amiral bildiri lojman koruma hakkı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.