Emek Erez kimdir?

Emek Erez kimdir? Twitter'da en çok konuşulan konularından biri olan Emek Erez vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Sinema, edebiyat, toplumsal cinsiyet ve felsefe gibi konularda çeşitli dergi ve gazetelerde yazılar yazıyor. Vatandaşlarımız tarafından merak edilen soruların cevabını derledik...

Sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri olan Emek Erez vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına giren Erez internet kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Peki, Emek Erez kimdir? Neden tutuklandı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

emek_erez

EMEK EREZ KİMDİR?

Emek Erez, Ankara Üniversitesi DTCF Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri mezunu. Halen aynı okulda Etnoloji (Halkbilim) yüksek lisans öğrencisi.Sinema, edebiyat, toplumsal cinsiyet ve felsefe gibi konularda çeşitli dergi ve gazetelerde yazılar yazıyor (Yeni Film, Ayraç, Radikal blog, BirGün). Ayrıca Heyula.net, Edebi filmler gibi sitelerde yazar.

NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Ankara’da sabahın erken saatlerinde çok sayıda eve polis baskını düzenlendi. Baskınlar sırasında Edebiyat Haber yazarı Emek Erez de gözaltına alındı.Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 'Savaş halk sağlığı sorunudur' bildirisi ile ilgili sosyal medyada yaptıkları paylaşım nedeniyle tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Songül Akbay'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TTB'nin Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yayınladığı bildiriye destek veren sosyal medya hesaplarını takibe aldı ve 13 kişiyi şafak vaktinde gözaltına aldı.Gözaltına alınanlar arasında eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Songül Akbay, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden Cevahir Canpolat, yazar Emek Erez, Öğrenci Kolektifleri’nden Aysu Simge Taştan, Kaos GL’den Ali Erol, avukat Kemal Ulusoy ve Seyri Sokak’tan belgesel yönetmeni Sibel Tekin var.Evlerinde arama yapılan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

TTB'NİN AÇIKLAMASI NEYDİ?

TTB'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur.Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz.Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ'NE KINAMA

Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipler Birliğini (TTB), Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili yaptığı açıklama nedeniyle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattığı bir dönemde, TTB'nin yaptığı açıklamanın zamanlamasının düşündürücü ve maksatlı olduğu belirtildi.

Sağlık çalışanları yara sararken, TTB'nin açıklamasının milletin mahşeri vicdanında yara açtığı belirtilen açıklamada, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terör saldırılarına karşı milletinin egemenliğini ve hayat hakkını savunmak için yapılan harekatın meşru müdafaa olduğunun, bütün dünya tarafından kabul edildiği bildirildi.

Bir meslek örgütü olan TTB açıklamasının, sağlık çalışanlarının görüş ve hissiyatlarını yansıtmadığı da vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Savaş karşıtı açıklama yapılacaksa, binlerce kilometre ötelerden gelip, kardeş ve dost toprakları işgal etmek isteyenlere karşı yapılmalıdır. Halkın can güvenliğini gözeten beyanlarda bulunulacaksa, daha dün Kilis'te cami, Hatay'da pazar yeri vuran terör örgütüne karşı beyanda bulunulmalıdır. Yaklaşık 4 milyon Suriyeliye kucak açan Türkiye'ye karşı en ufak bir imada bulunmak hakkaniyete sığacak ve kabul edilecek bir aydın davranışı değildir. Sağlık camiası olarak bu açıklamaları kabul etmiyor ve kınıyoruz."

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ YÖNETİMİ İÇİN FLAŞ KARAR

Afrin Harekatı'nın ardından yayımladıkları bildiri nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan TTB'nin yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildi.

Emek Erez kimdir? ile ilgili etiketler emek erez kimdir neden tutuklandı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.