Elti ve görümceleri birbirine düşüren yeni gelin lezzeti! Bayramın vazgeçilmezi bülbül yuvası tarifi

Şerbetli tatlılar dendiği zaman akıllara yerleşen ve sadece yarım saatini ayırarak kolayca hazırlayabileceğiniz bülbül yuvası tarifini sizler için araştırdık. Sıcak olan tatlı içerisine ılık şerbet dökülerek bir püf noktası oluşturulan bülbül yuvasının tarifini almak için elti ve görümceniz size danışacaktır.

Sadece Ramazan ayı içerisinde değil içerisinde bulunan malzemelerin baklavaya oranla daha az ve hafif olması nedeniyle tercih sebebi olan bülbül yuvası, sofraların her zaman vazgeçilmezlerindendir. Türk mutfağında eşsiz bir yere sahip olan ve şerbetli tatlılar grubuna giren bülbül yuvası adını, yuvarlak şeklinin ortasına çukur açılmasından dolayı almıştır.

Hamur haline getirildikten sonra pişirilen ve içerisine antep fıstığı ilave edilen bu tatlı genelde bayram sofralarında gelen misafirlere ikram edilmektedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sık sık tüketilen bülbül yuvası tarifini sizler için hazırladık.

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

• 2 adet yumurta
• Çeyrek çay kaşığı tuz
• 4 yemek kaşığı süt
• 3 tatlı kaşığı yoğurt
• 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
• Yarım su bardağı su
• 2 yemek kaşığı elma sirkesi
• 5,5 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Şerbeti için;

• 3,5 su bardağı toz şeker
• 3,5 su bardağı su

Üzeri için;

• Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı toz Antep fıstığı veya ikiye bölünmüş ceviz

Elti ve görümceleri birbirine düşüren yeni gelin lezzeti! Bayramın vazgeçilmezi bülbül yuvası tarifi

Bülbül Yuvası Tatlısı Nasıl Yapılır?

Önce yumurtaları karıştırma kabının içerisinde kırın. İçerisine biraz tuz ilave ederek elinizle karıştırın. Süt, yoğurt, ayçiçeği yağı, su ve elma sirkesini de içerisine ekleyerek hepsini birden yeniden karıştırın.

Azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın ve toparlanana kadar bu işleme devam edin. Mısır nişastasını da ekleyerek düz bir zeminde bastıra bastıra yoğurmaya devam edin. Hamuru 12 bezeye ayırarak unladıktan sonra tepsinin içerisine yerleştirin.

Üzerini temiz bir bezle örtükten sonra mayalanması için oda sıcaklığında 3-4 saat kadar bekletin. Ardından tatlının şerbetini de hazırlayarak su ve toz şekeri karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kıvam alan şerbeti soğuması için kenara alın.

Bezeleri unladığınız tezgahta veya hamur tahtasında incecik açın. Yufkayı dörde bölerek geniş kısmından başlayarak oklavaya sarın. İki kenarından büzerek ortada toplayın ve yufkayı oklavadan çekip çıkarın.

Yufkaları tepsiye yuvarlak şekilde yerleştirerek bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın. Tereyağı eriterek ayçiçeği yağını da ekleyerek karıştırıp ardından süzün ve yağı tatlıların üzerinde gezdirin. Fırını 180 dereceye ayarlayarak önceden ısıtarak tepsiyi 20-25 dakika kadar fırınlayın.

İlk sıcaklığı çıkınca tepsiden alarak servis tabağına yerleştirdiğiniz tatlıların üzerine şerbeti gezdirin ve ardından da tatlıların ortasına dövülmüş Antep fıstığı serpin.

Elti ve görümceleri birbirine düşüren yeni gelin lezzeti! Bayramın vazgeçilmezi bülbül yuvası tarifi ile ilgili etiketler bülbül yuvası bülbül yuvası tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.