Elon Musk'tan heyecan yaratan yarışma

Tesla ve SpaceX'in CEO'su, dünyanın en zengin iki adamından biri olan Elon Musk ilginç bir yarışma başlattığını duyurdu. Yarışmanın konusu iklim krizi. Yarışmayı kazanan kişi ise tam 100 milyon dolar kazanacak. İşte detaylar...

Elon Musk'ın yüksek ödüllü yarışması oldukça zorlu bir mücadeleyi, daha doğrusu çalışmayı gerektiriyor. 

Yarışmayı ve doğal olarak 100 milyon dolarlık ödülü kazanmak için katılımcıların atmosfer ve okyanuslardaki karbonu temizlemenin bir yolunu bulması şart.

Katılımcıların projelerinin büyük çapta karbonu temizleyebilecek "milyar ton" ölçeğinde çözümler yaratabilecek sistemler önermeleri beklenen sonuç. Bu sayede küresel karbon salınımını düşürebilecek bir projenin ortaya çıkması hedefleniyor.

Yarışma bu yıl 22 Nisan Dünya Günü'nde başlayacak ve 4 yıl sonra 22 Nisan 2025'te bitecek.

Proje başarılı olursa Paris İklim Anlaşması'yla hedeflenen karbon salınımı seviyelerine gelinebilmesini sağlamak için önemli bir adım atılmış olacak.

2016'da imzalanan Paris İklim Anlaşmasıyla küresel sıcaklık artışının yüzyıl sonuna kadar 2 santigrat derecenin altında tutulması hedefleniyor.

Bunun için dünya genelinde karbon salınımının 2030'a kadar yüzde 50 azaltılması, 2050'yılına kadar ise sıfıra indirilmesi amaçlanıyor.

Elon Musk'tan heyecan yaratan yarışma ile ilgili etiketler Tesla elon musk Yarışma spacex
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.