Elon Musk'tan 740 milyon liralık yarışma

Tesla ve SpaceX şirketlerinin patronu Elon Musk, 100 milyon dolar (yaklaşık 740 milyon TL) ödüllü bir yarışma başlattı. Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda en iyi karbon yakalama sistemini geliştiren kişiye bu ödülü vereceğini duyurdu.

Geçen haftalarda dünyanın en zenginleri listesinde Amazon CEO'su Jeff Bezos'u geride bırakan ancak birkaç gün sonra yeniden ikinci sıraya gerileyen Elon Musk, Twitter hesabından bir yarışma başlattığını duyurdu.

Küresel ısınmanın en büyük nedenlerinden biri olan fosil yakıt kullanımını azaltmak için bu yarışmayı başlatan Elon Musk, en iyi karbon yakalama sistemini yapan kişiye 100 milyon dolar (yaklaşık 740 milyon TL) bağışlayacağını açıkladı.

Musk, yarışmanın detaylarını gelecek hafta duyuracağını sözlerine ekledi.

X-PRİZE FOUNDATİON'LA İŞBİRLİĞİ

Tech Crunch isimli teknoloji sitesi, bu yarışmanın teknolojik gelişmeleri teşvik etmek için halka açık yarışmalara ev sahipliği yapan ve kar amacı gütmeyen kuruluş X-Prize Foundation'la işbirliği ile gerçekleştirileceğini yazdı.

ŞİMDİYE KADARKİ EN BÜYÜK HAYIRSEVER YATIRIMI

X-Prize 2018 yılında benzer bir yarışma düzenlemiş ve 5 finaliste 20 milyon dolarlık büyük ödülden pay vermişti.

Elon Musk'ın 100 milyon dolarlık ödülle X-Prize’dan 5 kat daha fazla fon sağlamakla kalmayıp şu ana kadarki en büyük hayırsever yatırımını da yapacağı belirtiliyor.

KARBON YAKALAMA SİSTEMİ NEDİR?

Karbon yakalama sistemi, özellikle fosil yakıtlarla havaya salınan karbondioksidin sıkıştırılması, kurutulması, taşınmaya ve depolanmaya hazır hale getirilmesi işlemlerini kapsıyor.

İşlemin amacı, küresel ısınmaya karşı enerji verimliliğini artırmak, enerji korunumunu teşvik etmek ve düşük karbon içeren yakıt tüketimini artırmak.

 

 

Elon Musk'tan 740 milyon liralık yarışma ile ilgili etiketler Twitter elon musk Yarışma ödül
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.