Elon Musk'ın yürüttüğü Neuralink'in testlerine giren 23 maymundan 15'i öldü!

Uzun süredir konuşulan Neuralink projesinde yapılan testlerde, beynine takılan çipler yüzünden 23 maymunun 15'inin öldüğü ifade edildi. Hem Neuralink hem de projeyi yürüten Elon Musk konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı.

Elon Musk, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bir etkinlikte Neuralink isimli yeni bir teknolojiyi tanıtmıştı. Bu teknoloji, insan beynine yerleştirilen bir çip ile insanların bilgisayarlara bağlanmasını sağlıyordu. Geçtiğimiz yıl bu teknolojiyle ilgili olarak bir maymuna çip takılıp oyun oynatılıdğını gösteren bir video yayınlanmıştı. Bu etkileyici ve yeni olan teknoloji aynı zamanda korkutucu olmayı başardı.

Elon Musk'ın yürüttüğü Neuralink'in testlerine giren 23 maymundan 15'i öldü!

Hayvan savunucuları tarafından yapılan açıklamalarda, Neuralink teknolojisi kapsamında 23 maymunla ölümcül çalışmalar yapıldığı belirtilmişti. Business Insider ve New York Post'ta yer alan yeni bilgiler ise bu 23 maymunla ilgili önemli bir gelişmeyi ortaya koydu. Açığa çıkarılan 700 sayfalık belgeler, 23 maymunun 15'inin öldüğünü ortaya koydu.

Kar amacı gütmeyen hayvan hakları savunucu grup Sorumlu Tıp Merkezleri Komitesi (PCRM) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Jeremy Beckham, konuyla şöyle açıklamalarda bulundu. Beynine implant takılan hemen her maymunun acı çekerek öldüğünü belirten Beckham, Neuralink için hayvanların bile bile sakat bırakıldığını ileri sürdü. Yapılan açıklamalarda bu hayvanların çeşitli enfeksiyonlara ve beyin kanamalarına maruz kaldığı, en nihayetinde de acılı bir şekilde öldükleri ifade ediliyor.

Elon Musk'ın yürüttüğü Neuralink'in testlerine giren 23 maymundan 15'i öldü! - Resim : 2

Elon Musk'ın yürüttüğü Neuralink'in testlerine giren 23 maymundan 15'i öldü! ile ilgili etiketler Maymun İşkence elonmusk Neuralink
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.