Elon Musk'ın hamlesi sonrası dolandırıcılar harekete geçti: Mavi tikli hesapları hedef alıyorlar

Tesla ve Space X'in kurucusu Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'da mavi tikli hesaplar ücretli oluyor. Ünlü milyarderin son hamlesi sonrası sosyal medya hesaplarını ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar da harekete geçti. Sosyal medya dolandırıcıları mavi tikli hesapları hedef alarak sahte mesajlarla kimlik avcılığı yapmaya çalışıyor.

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk dikkat çeken bir hamleye imza attı. Dev sosyal medya platformunda mavi tikli hesaplar ücretli olacak. Mavi tikli hesabı olanlar aylık 19,99 dolar ücret ödeyecek.

Elon Musk'ın son hamlesi dolandırıcıları ve bilgisayar korsanlarını da harekete geçirdi. İnternet dolandırıcılarının mavi tikli Twitter hesabına sahip olanlara sahte 'doğrulama mesajı' göndererek hesapları ele geçirmeye çalışıyor.

Sahte uyarı mesajları ile çok sayıda kişiyi ağına düşüren dolandırıcılar kişisel bilgileri ve sosyal medya hesaplarını ele geçirerek çok sayıda kişiyi mağdur ediyor.

ABD'Lİ GAZETECİLER İFŞA ETTİ

ABD'de bilişim teknolojileri konusunda uzman olan iki gazeteci, dolandırıcıların gönderdiği sahte mesajı Twitter hesabından paylaştı. NBC'de çalışan Kevin Collier, kendisine gelen sahte e-postayı "Outlook'un sağlam korumalarından kaçan bilgisayar korsanlarına tebrikler, ancak Twittercontactcenter@gmail adresi açık bir pot kırma oldu. Beni etkilemedi ancak bazıları buna aldanabilir" mesajıyla paylaştı.

Mail adresine sahte Twitter mesajı gelen bir başka ABD'li gazeteci "Zack Whittaker" ise şu ifadeleri kullandı:

"Twitter'ın devam eden doğrulama kaosu artık bir siber güvenlik sorunudur. Görünüşe göre bazı insanlar (haber odamız dahil), insanları Twitter kimlik bilgilerini devretmeleri için kandırmaya çalışan kaba kimlik avı e-postaları alıyor."

Kimlik hırsızlarını mavi tikli Twitter kullanıcılarına yolladığı sahte mesaj şöyle:

"Doğrulama rozeti bazı kullanıcılar için 2 Kasım'dan itibaren aylık 19.99 dolar olacak. Bu, hesapların ünlü ya da tanınmış olduğunu kanıtlayamadığımız kullanıcıları etkiler. Ücretsiz ve sürekli mavi tik almak için lütfen tanınmış olduğunuzu kanıtlayın. Eğer buradan doğrulama yapmazsanız mavi tik için 19.99 dolar ödemek durumunda kalacaksınız.

Elon Musk'ın hamlesi sonrası dolandırıcılar harekete geçti: Mavi tikli hesapları hedef alıyorlar

TWİTTER'DA MAVİ TİK NEDEN ÖNEMLİ?

Twitter'da mavi tik doğrulanmış hesaplara ve tanınmış kişilere veriliyor. Mavi tikli hesaplar diğerlerine göre daha fazla takipçiye ulaşma ve daha fazla erişime sahiptir. Dolandırıcıların mavi tikli hesapları ele geçirerek dezenformasyon yapmayı amaçladıkları düşünülüyor.

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Elon Musk'ın hamlesi sonrası dolandırıcılar harekete geçti: Mavi tikli hesapları hedef alıyorlar ile ilgili etiketler Twitter Sosyal Medya Dolandırıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.