Elon Musk, Twitter yönetimi ile masaya oturdu: Dev satın alma bu hafta gerçekleşebilir

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, bir süredir Twitter'ı satın almak için girişimlerde bulunuyordu. 43 milyar doları gözden çıkaran ünlü milyarder, ödeme için finansal kaynağını açıkladıktan sonra Twitter yönetimi ile masaya oturdu. Basında çıkan haberlere göre dev satın alma bu hafta gerçekleşebilir.

Twitter’ın yönetim kurulunun, sosyal medya platformu için 43 milyar dolarlık devralma teklifi veren Elon Musk ile hafta sonu bir araya geldiği bildirildi. Tesla CEO’su teklifini ilk kez açıkladıktan sonra, Twitter yönetimi potansiyel bir düşman satın alımını savuşturmak için "zehir hapı" stratejisini duyurmuştu.

TWITTER TEKLİFİ CİDDİYE ALMAYA BAŞLADI

Ancak, Musk teklifini ABD'li borç veren Morgan Stanley ve diğer kurumların desteğiyle finanse etmeyi planladığını açıkladı.

Reuters, New York Times ve Bloomberg'e göre, ABD’li yetkililere açıklanan Musk'ın teklifini nasıl finanse etmeyi amaçladığına dair ayrıntılar, Twitter'ın 11 üyeli yönetim kurulunun olası bir anlaşmayı ciddi şekilde düşünmesine neden oldu.

Twitter'da yüzde 9'dan fazla hisseye sahip olan Musk, teklifi için 46,5 milyar dolarlık bir finansman paketi hazırladı.Bu finansman, Musk’ın kendi varlıklarının bir karışımından ve Wall Street bankacılık devi Morgan Stanley ve diğer firmaların desteğinden gelecek.

Diğer taraftan, bazı Twitter hissedarları, Musk'ın finansman planını açıklamasının ardından şirketle temasa geçtiğini ve yönetim kurulunu potansiyel bir anlaşma fırsatını kaçırmamaya çağırdığını açıkladı.

"TWITTER ARTIK HALKA AÇIK BİR ŞİRKET OLMAYACAK"

Yatırım şirketi Wedbush Securities'de analist olan Dan Ives ise birçok yatırımcının Musk’ın satın almasının "Twitter'ın halka açık bir şirket olarak sonunun başlangıcı olarak göreceğini, Musk'ın muhtemelen ikinci bir teklif veren gelmedikçe şirketi satın alma yolunda olduğunu" düşündüğünü söyledi.

Wall Street Journal gazetesi ise satın almanın bu hafta gerçekleşebileceğini öne sürdü.

Ives, dünyanın en zengin insanı olan Musk'ın düşmanca bir devralma girişiminin "Twitter için Game of Thrones savaşında daha fazla" baskı anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

 

Elon Musk, Twitter yönetimi ile masaya oturdu: Dev satın alma bu hafta gerçekleşebilir ile ilgili etiketler Twitter elon musk satın alma teklif görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.