Elon Musk ekonomi hakkında 'süper kötü hisleri' olduğunu söyleyerek duyurdu: Tesla işe alımları durdurdu

Tesla ve Space X'in kurucusu olan Elon Musk'tan flaş bir karar geldi. Ekonomi hakkında 'süper kötü hisleri' olduğunu belirten dünyanın en zengin adamı, Tesla'da işle alımları durdurarak yüzde 10 küçülme kararı aldı.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, otomobil şirketi Tesla'da işe alımları durdurduğunu ve yüzde 10 ufalma kararı aldığını açıkladı. Reuters tarafından ulaşılan e-postada, Musk yöneticilerine ekonomi hakkında “süper kötü bir hissi” olduğunu söyledi.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, ekonomi hakkında "süper kötü bir hissi" olduğunu ve elektrikli otomobil üreticisindeki işlerin yaklaşık yüzde 10'unu kesmesi gerektiğini söyledi.

Reuters’ın ulaştığı e-postada Musk, Tesla’daki yöneticilerine “Dünya çapındaki tüm işe alımları duraklat” başlığıyla bir yazı yazdı.

2021 sonu verilerine göre, Tesla’nın şirkette ve yan kuruluşlarında yaklaşık 100 bin personeli bulunuyor.

Reuters raporunun ardından Tesla hisseleri Cuma günü ABD piyasa öncesi ticaretinde yaklaşık yüzde 3 düşerken, Frankfurt borsasında işlem gören hisseler yüzde 3,6 düştü.

Musk, son haftalarda bir resesyon riski konusunda uyarmıştı, ancak işe alımların dondurulması ve personel kesintileri talimatı veren e-postası, bir otomobil üreticisinin başkanından gelen, türünün en doğrudan ve yüksek profilli mesajı olarak dikkat çekti.

Musk’ın ifadelerinin sonrasında Hollanda bankası ING'nin küresel makroekonomik araştırma başkanı Carsten Brzeski, "Musk'un kötü hissi birçok insan tarafından paylaşılıyor" dedi.

Brzeski, “Küresel resesyondan bahsetmiyoruz. Yıl sonuna doğru küresel ekonomide bir soğuma bekliyoruz. ABD soğuyacak, Çin ve Avrupa toparlanmayacak" diye konuştu.

Elon Musk ekonomi hakkında 'süper kötü hisleri' olduğunu söyleyerek duyurdu: Tesla işe alımları durdurdu ile ilgili etiketler Tesla elon musk işe alım karar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.