Elon Musk, Donald Trump’ın Twitter’daki yasağını kaldırıyor

Sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için geçtiğimiz günlerde anlaşmaya varan Elon Musk, ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın Twitter’daki yasağını kaldıracağını belirterek, söz konusu yasağı "ahlaki olarak yanlış ve tamamen gereksiz" olarak nitelendirdi.


Geçtiğimiz haftalarda Twitter'ı 44 milyar dolara satın alacağının duyurulmasının ardından tüm gözler Elon Musk’a çevrildi.

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın Twitter'daki yasağını kaldıracağını açıklayan Musk, konusu yasağı “ahlaki olarak yanlış ve tamamen gereksiz” olarak değerlendirdi.

MUSK’IN TWITTER PLANLARI

Kişisel sosyal medya hesabından Twitter ile ilgili neler yapacağını açıklayan Musk’ın önceki gün yaptığı paylaşım da şirket çalışanlarında endişe yarattı.

Tesla ve SpaceX'i de yöneten Elon Musk, “Çalışanların iş yapış etikleri aşırı olacak, fakat benim kendime uyguladığımdan daha az olacak” ifadesini kullanmıştı.

Satış resmiyet kazanıp Musk şirketin başına geçince çalışanlarının iş yükünün aşırı derecede artacağının sinyalini veren Musk, kendisinin ise daha da çok çalışacağını vurguladı.

Musk, “Twitter'ın satışı tamamlanırsa şirket ağır yazılım mühendisliği, tasarım ve server donanımlarına çok fazla odaklanacak” diyerek planlarını da anlattı.

ÖNCE İŞTEN ÇIKARIP SONRA YAVAŞÇA ALACAK

Musk, şirketi satın almasından sonraki 6 ay içinde 1000 çalışanı işten çıkaracağını fakat zaman içinde çalışan sayısının tekrar artacağını da dile getirdi.

Twitter'ı 4.4 milyar dolara satın alması gündemde olan Musk'ın bu anlaşmayı tamamlamasının 6 ay süreceği belirtildi. Musk'un 1000 Twitter çalışanını işten çıkardıktan sonra gelecek 3 yıl içerisinde işe alımlara başlayacağı da kaydedildi.

Şu an Twitter'ın yaklaşık 7500 çalışanı olduğu belirtilirken 3 yıl içerisinde çalışan sayısının 11 bine ulaşması bekleniyor.

Elon Musk, Donald Trump’ın Twitter’daki yasağını kaldırıyor ile ilgili etiketler Twitter Trump musk
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.