Elon Musk çalışanlarına nefes aldırmıyor! 'Kafanda Bomba Varmış Gibi Çalış'

Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Elon Musk, çalışanları üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. Baskıları bu sefer Neuralink Çalışanlarına karşı. Musk'ın çalışanlara "Kafanda bomba varmış gibi çalış" dediği de iddia edildi.

Uzay şirketi SpaceX ve sosyal medya platformu CEO'su Elon Musk, çalışanlarına nefes aldırmamakta oldukça ısrarlı. Twitter'ı aldıktan sonra yaptığı olay ve kararları ile gündemden düşmeyen Musk, bu sefer Neuralink projesinde çalışan mühendislerine karşı yaptığı baskı ile konuşulmakta.

Elon Musk çalışanlarına nefes aldırmıyor! 'Kafanda Bomba Varmış Gibi Çalış'

Geçtiğimiz aylarda Twitter çalışanlarına yatak odası kurduğu ve bunları çalışanlarını için yaptığını öne sürmüştü. Aynı şekilde Musk'ın Neuralink prajesinde hayvanları kullandığı ve bu hayvanların deney kapsamında öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Musk, Neuralink'in çiplerini önümüzdeki günlerde insanlarda test etmeye başlayacağını açıkladı. Bugün itibari ile Elon Musk hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Atılan iddiaya göre Musk, Neuralink projesinde çalışan mühendislere baskı kuruyor.

Bu iddia ilk değil

İsimsiz bir Neuralink mühendisi, Elon Musk’ın onlara “Daha hızlı çalışmalısınız. Kafanıza bomba bağlıymış gibi düşünün ve öyle çalışın.” dediğini iddia etti.  Bu iddia ilk değil. Geçtiğimiz aylarda başka bir Nauralink mühendisi, Musk’ın çalışanları uzun mesailerde çalışmaları için zorladığını ve projeleri belirlenen zamana kadar teslim etmek için çalışanların mola bile vermeden çalıştığını iddia etmişti.

Musk'ın çalışanlarına baskı iddiası bunlarla sınırlı kalmıyor tabii. Musk, bu iddiaları reddetse de Twitter, SpaceX ve Tesla çalışanlarının birçoğu Musk’ın kendilerini zorladığını iddia etmişti. Musk ise geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada çalışanlarını kastederek “Çok yavaş çalışıyorlar. Bu beni çıldırtıyor!” demişti.

Hatta bu baskıya dayanamayan çalışanlar bir bir ayrılmıştı. Musk'ın açıklamasına göre Nauralink projesi önümüzdeki 6 ay içerisinde insanlı teste başlayamazsa tüm şirket zarar görebilir.

Elon Musk çalışanlarına nefes aldırmıyor! 'Kafanda Bomba Varmış Gibi Çalış' ile ilgili etiketler Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.