Elon Musk, Apple ve Google'a meydan okudu! Yeni hedefi telefon üretmek

Elon Musk, sosyal paylaşım platformu Twitter'ı satın alarak adından söz ettirmişti. Musk, son olarak yaptığı açıklamalarla teknoloji devi Apple ve Google'a adeta meydan okudu. Musk, uygulama mağazalarından Twitter'ın kaldırılması durumunda telefon üreteceğini söyledi.

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden o kadar çok açıklama yapıyor ki takip etmek gerçekten zor. Sadece bu hafta Musk, bir anket yaparak takipçilerine soru yöneltti ve askıya alınan hesapların geri verilip verilmemesi gerektiğini sordu. Ayrıca FTX'in rucusu Sam Bankman-Fried'in Twitter'ın bir parçası olup olmadığı konusunda da hararetli bir tartışmaya girdi. Musk yine iş başındaydı ve bu defa çok konuşulan bir açıklamaya imzasını attı; Apple ve Google'a karşı alternatif bir telefon yapabileceğini söylüyordu.

 Musk’ın Twitter’daki ifade özgürlüğünün sınırlamalarını büyük oranda kaldırmak istemesi ve gevşetilen içerik denetimleri, Twitter'ın Apple ve Google'ın uygulama mağazalarındaki geleceğini tartışması konusu haline getirdi. Podcast yayıncısı ve eski sunucu Liz Wheeler’ın gündeminde de bu konu vardı. Wheeler, Apple ve Google’ın Twitter'ı uygulama mağazalarından çıkarması durumunda Musk'ın kendi akıllı telefonunu yapması gerektiğini belirtti. Wheeler’ın sorusu üzerine teknoloji milyarderi Elon Musk, Twitter’dan iddialı bir açıklama yaptı.

'BAŞKA ÇARE KALMAZSA TELEFON ÜRETİRİM'

Elon Musk’ı etiketlediği Twitter paylaşımında Wheeler, "Apple ve Google, Twitter'ı uygulama mağazalarından kaldırırsa @elonmusk kendi akıllı telefonunu üretmeli. Ülkenin yarısı önyargılı, gözetleyen iPhone ve Android'den mutlu bir şekilde kurtulur. Adam Mars'a roketler yapıyor, aptal küçük bir akıllı telefon kolay olmalı, değil mi?" dedi.

Elon Musk, Apple ve Google'a meydan okudu! Yeni hedefi telefon üretmek

Üç saat sonra Musk, Wheeler'ın  tweetine yorum yaparak, Twitter'ın Apple ve Google'ın uygulama mağazalarında yasaklanması durumunda kendi telefonunu yapacağını söyledi. Musk, "Umarım iş o noktaya gelmez ama başka çarem kalmazsa alternatif bir telefon yapacağım" dedi.

Wheeler, birkaç saat sonra yeni bir tweet atarak, “Bir tELONphone’a geçer miydiniz?” şeklinde soru yöneltti. 26 Kasım 2022 14.28 itibarıyla ankete katılan 99 bin 618 kişiden yüzde 52,9’u ‘Evet’ oyu verdi.

TWITTER UYGULAMA MAĞAZALARINDAN ENGELLENECEK Mİ?

Hem Apple hem de Google, mağazalarındaki uygulamaların nefret veya ayrımcı söylem, zorbalık, taciz ve müstehcen içerik içermesini yasaklayan politikalara sahiptir. Örneğin, ABD’de 6 Ocak 2021’de gerçekleşen Kongre baskınının ardından Apple ve Google, isyancıların etkinliği planlamasına yardımcı olma rolünden dolayı Parler isimli sosyal medya uygulamasını mağazadan çıkarmıştı. Bu arada, adını yasal olarak Ye olarak değiştiren Amerikalı şarkıcı Kanye West'in Parler'ı satın almak için görüşmelerde bulunduğu biliniyor. Twitter'ın da Musk yönetimiyle birlikte 'ifade özgürlüğü' adı altında nefret söylemi, ırkçılık, taciz ve müstehcen içerik kontrolünü zayıflattığı ileri sürülüyor. 

Elon Musk, Apple ve Google'a meydan okudu! Yeni hedefi telefon üretmek ile ilgili etiketler Elon Musk Apple Google
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.