Elmalı'daki karar sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan sert açıklama: "Alçaklar en ağır cezayı almalıdır"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Elmalı Davası'nda çıkan ve büyük tepki çeken karar sonrası açıklama yaptı. Kalın, "Alçaklar en ağır cezayı almalıdır" dedi.

Elmalı'da 2 çocuğa cinsel istismar uyguladığı gerekçesiyle yargılanan anne ve üvey babanın tahliye edilmesine tepkiler sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, "Alçaklar en ağır cezayı almalıdır" ifadelerini kullandı.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hukukta yazılı kurallar kadar maşerî vicdan da esastır.

Elmalı Davası’nda belgeler ortadadır. Bu korkunç hadisede çocuk istismarına müsamaha gibi algılanabilecek kararlardan kaçınmak şarttır. Alçaklar en ağır cezayı almalıdır.

Adalet için sürecin yakın takipçisi olacağız."

 

NE OLMUŞTU?

Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G ve ağabeyi İ.E.G.'nin cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturmada anne ile üvey baba gözaltına alınmıştı. Cinsel istismar olayı Türkiye'yi ayağa kaldırırken, Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi anne ve üvey baba için tahliye kararı verdi. Tahliye kararı ülke çapında büyük tepki çekti.

Elmalı'daki karar sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan sert açıklama: "Alçaklar en ağır cezayı almalıdır" ile ilgili etiketler İbrahim Kalın tahliye elmalı davası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.