Elma Kilo Aldırır mı? Kış Mevsiminin Kıtır Meyvesi Elma Kilo Yapar Mı? Kalorisi Kaç?

Kış mevsiminin kıtır meyvesi elma, içinde bulundurduğu lif ve antioksidanlara en çok tüketilen meyvelerindendir. Düşük kalori miktarı ile de rahatlıkla yenen elma, meyve tabaklarının vazgeçilmezi. Peki Elma Kilo Aldırır mı? Kalorisi Kaç?

Elma Kilo Aldırır mı? Kış Mevsiminin Kıtır Meyvesi Elma Kilo Yapar Mı? Kalorisi Kaç? Elma, kış mevsiminde çiğ olarak da tüketilen ancak turta ve keklerde de enfes lezzetli olan bir meyvedir. Kilo almak istemeyen ancak elmalara da zaafı olanların en çok merak ettiği soru ise; Elma kilo yapar mı? Elma kalorisi kaç?

ELMA KİLO YAPAR MI?

ELMA LİFLERİ

Bağırsaklardakik dost bakterilerin beslenmesi açısında oldukça büyük bir önemi olan elmalar, lif bakımında da zengin. Kan şekeri seviyesinin dengelenmesi adına uzmanların da sıkça uyarısı var.

Elmalar genellikle karbonhidrat ve sudan oluşabilir früktoz, sakaroz ve glukoz gibi basit şekerlerden zengindir. Karbonhidrat ve şeker düzeyi yüksek olmasına rağmen glisemik indeksleri düşük olabilir.

elma kilo aldırır mı ile ilgili görsel sonucu

VİTAMİN VE MİNERALLER

Birçok vitamin ve mineralleri içerisinde barındırır. İyi bir C vitamini kaynağıdır. C vitamini ayrıca askorbik asit olarak da adlandırılan bu vitamin meyvelerde yaygın bir antioksidandır. Elmalardaki ana mineral potasyum, yüksek miktarda tüketildiğinde kalp sağlığını korur.

Elma yüksek lifli ve düşük kalorili içecekleri ile kilo vermeyi kolaylaştıran yiyeceklerdir. Bu meyveler öğün arasında veya öncesinde tüketildiğinde kilo vermeye katkı sağlar. Lezzetli olmasının yanı sıra tok tutmaya yardımcı olur.

ELMANIN KALORİ DEĞERİ

100 gr kırmızı elma 52 kaloridir. (orta boy elma)
100 gr kabuksuz elma 55 kaloridir.
100 gr yeşil elma 51 kaloridir.
100 gr kurutulmuş elma 300 kaloridir.
100 ml elma suyu 50 kaloridir.

Elma Kilo Aldırır mı? Kış Mevsiminin Kıtır Meyvesi Elma Kilo Yapar Mı? Kalorisi Kaç? ile ilgili etiketler Yasak Elma elma kilo yapar mı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.