Elini yıka korona virüsten korun!

Bir araştırmaya göre Avrupa'da tuvalet sonrası el hijyenine en çok önem gösteren ülkeler Türkiye ve Bosna Hersek. Türkiye yüzde 94 ile ikinci sırada. Ne Türkiye'de ne de Bosna'da şu ana kadar korona virüs görülmüş değil. Avrupa'da korona virüsün en yaygın olduğu İtalya'da ise el yıkama alışkanlığı sadece yüzde 57. Yine virüsün yayıldığı birçok ülkede bu alışkanlık yüzdesi çok gerilerde. Belki tek korunma yöntemi değil ama bu tablo da gösteriyor ki el hijyeni

Gallup Araştırma Şirketi tarafından 2015 yılında Avrupa'da tuvalet sonrası el hijyenine verilen önem araştırıldı. 

Görüşülen tüm ülke deneklerine tuvalet sonrası ellerini otomatik olarak sabun ve su ile yıkayıp yıkamadıkları soruldu.

Alınan yanıtlara göre el hijyenine en çok önem gösteren iki ülke yüzde 96 ile Bosna Hersek ve yüzde 94 ile Türkiye oldu.

Elini yıka korona virüsten korun!

Korona virüs sonrası el hijyeni bir kez daha gündeme geldi.

Bugün Avrupa'da korona virüsün yaygın olarak görüldüğü ülkelerin başında İtalya ve komşuları İspanya ve Fransa ile Almanya geliyor. 

İtalya el hijyeni oranında yüzde 57 ile en kötü durumdaki ülkeler arasında.

İlk sırada ise yüzde 50 oranı ile Hollanda bulunuyor. Hollanda'daki vaka sayısı 18. Yüzde 60 oranda bulunan komşusu Belçika'da ise hasta sayısı 8. 

Fransa ve İspanya ise yüzde 62 ve 61 oranlarında. Almanya ise biraz daha yüksek. Ama o da sadece yüzde 78. Bu ülkeleri vaka sayısında izleyen İsviçre'de tuvalet sonrası el yıkama alışkanlığı sadece yüzde 73.

İşte Avrupa'da bugün itibariyle ülkelere göre korona virüs vakaları sayısı:

İtalya 2 bin 36, Fransa 191, Almanya 157, İspanya 119, İsviçre 42, İngiltere 40, Norveç 25, Avusturya 18, Hollanda 18, İsveç 15, Belçika 8, Yunanistan 7, Hırvatistan 7, Finlandiya 6, Rusya 6, Danimarka 4, Çekya 3, Romanya 3, İzlanda 3, Belarus 2, Portekiz 2, Andorra 1,  Estonya 1, İrlanda 1, Litvanya 1, Lüksemburg 1, Monako 1, Kuzey Makedonya 1, San Marino 1.

SAĞLIK BAKANLIĞI DA EL HİJYENİ'NE DİKKAT ÇEKİYOR...

Sağlık Bakanlığı da korona virüs salgınına karşı hazırladığı broşürde korunma yöntemlerinin başında el hijyeninin önemine dikkat çekiyor. Bakanlığın broşüründe bu konuda "El hijyenine önem verilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol içerikli el antiseptiği kullanılmalıdır." ifadesi yer alıyor...

Elini yıka korona virüsten korun! - Resim : 2

İşte Sağlık Bakanlığı'nın korona virüse ilişkin uyarılar ve koronma yöntemlerini anlattığı broşür... Okumak için linke tıklayın...

Elini yıka korona virüsten korun! ile ilgili etiketler Türkiye Almanya Bosna Hersek İspanya Fransa İtalya korona virüs el yıkama tuvalet hijyen
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.