Elif Şafak üzerinden Türkiye'ye karalama!

Pedofiliyi özendirdiği iddia edilen "Zümrüt Apartmanı" kitabının ardından Elif Şafak'ın "Mahrem" isimli kitabında da pedofiliyi özendiren satırların olduğu gündeme geldi. İngiliz ve ABD medyasının yanı sıra, muhalif haber sitesi Ahval de "Elif Şafak'a soruşturma başlatıldığı" yalanı üzerinden Türkiye'yi sansürcü ve antidemokratik bir ülke olarak gösterdi.

Pedofili ifadeler içeren "Zümrüt Apartmanı" kitabının yazarı Abdullah Şevki ve yayıncısı Alaattin Topçu'ya soruşturma açılmış ve serbest bırakılmışlardı. Bu gelişmenin ardından Elif Şafak'ın "Mahrem" isimli kitabında da benzer içerikler olduğu ortaya çıkmıştı.

Elif Şafak ile ilgili olarak herhangi bir hukuki süreç başlatılmamış olmasına rağmen, İngiliz ve Amerikan medyası kolları sıvamıştı. Bunların yanı sıra dış kaynaklarca finanse edilen muhalif haber sitesi Ahval de, Türkiye karşıtı karalama kampanyasına imza attı.

Star Gazetesi'nin haberine göre: Abdullah Şevki'nin soruşturmasıyla ilgili haberlerinde, Elif Şafak üzerinden algı operasyonu yürüten Amerikan PEN ve Yavuz Baydar yönetimindeki Ahval haber sitesi, Abdullah Şevki'nin soruşturmasının, Elif Şafak'ın kitaplarının incelenmesine kadar vardı" diyerek, ortada bir soruşturma olmamasına rağmen Türkiye'yi sansürcü ve antidemokratik bir ülke olarak göstermeye çalıştı.

 Elif Şafak üzerinden Türkiye'ye karalama!

İngiliz Guardian'ın "Elif Şafak'a soruşturma açıldığı" yalanını ortaya atmasının ardından algı operasyonundan geri kalmak istemeyen Ahval haber sitesi, söz konusu yalanı sahiplenircesine "Guardian, Ahval'den alıntı ile yazdı" başlığını attı. Amerikan PEN ise, Türkiye'ye yönelik bu operasyonu bir adım ileriye taşıyarak Türkiye'yi kınayan bir açıklama yayımladı.

 Elif Şafak üzerinden Türkiye'ye karalama! - Resim : 2

BBC'YE TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ

Abdullah Şevki'nin Zümrüt Apartmanı kitabının ardından Elif Şafak'ın "Mahrem" isimli kitabının gündeme gelmesinin ardından BBC'ye açıklamalarda bulunan Elif Şafak, rezilliğini "Bu tür iddiaları ortaya atanlar zaten kitap okuru değiller. Yazılanlara büyük tepki duyuyorum. Kurbanın hikâyesini anlatıyorum. Onun gözünden anlatıyorum. Bir cinsel tacizin insanın hayatını nasıl etkilediğini ve onun hikâyesinde nasıl yer aldığını anlatıyorum. Sanatın ne olduğunu anlamadan, edebiyatın ne olduğunu anlamadan ulu orta yargılamanın sonuçları, büyük bir sansür kültürü demektir" sözleriyle savunmuş, hem de Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunmuştu. Şafak, demokrasi dersi vermeye kalkışarak, "Türkiye ileri gidebilirdi, ama geri gitti. Eldeki her şey tek tek kaybedildi" dedi.

 Elif Şafak üzerinden Türkiye'ye karalama! - Resim : 3

GUARDİAN'A DA KONUŞTU

Son olarak The Guardian'a bir demeç veren Elif Şafak, Türkiye'de bir "cadı avı yaşandığı" yalanı üzerinden Türkiye karşıtlarının ekmeğine yağ sürdü.

Elif Şafak üzerinden Türkiye'ye karalama! ile ilgili etiketler BBC kitap Abdullah Şevki
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.